Europenii trăiesc mai mult cu un an, în comparație cu media stabilită cu cinci ani în urmă. Cu toate acestea, femeile trăiesc, în medie, cu șase ani mai mult ca bărbații și există o diferența de 10 ani între țara cu cea mai bună speranță de viață (aproximativ 83 de ani) și țara cu cea mai scăzută speranță de viață (aproximativ 72 de ani).

Principalele cauze ale problemelor de sănătate ale europenilor sunt consumul de alcool, obezitatea și fumatul. Statisticile arată că morțiile cauzate de fumat și consumul de alcool sunt cele mai mari din lume, arată Reuters.

Statisticile mai arată că Europa este pe primul loc în lume privind numărul de persoane fumătoare, o persoană din trei, de peste 15 ani, fiind fumătoare.

O cifră alarmantă o reprezintă nivelul de obezitate, unde jumătate dintre europeni sunt supraponderali. 

„Cel mai recent raport asupra sănătății arată ca multe dintre țările europene au făcut pași semnificativi în direcția țintelor setate de Health 2020”, a spus Dr. Zsuzsanna Jakab, Director Regional WHO.

Cu toate acestea, Jakab avertizează că discrepanțele dintre țări și modul de viață diferit al oamenilor au efectul de a reduce speranța de viață.

Raportul asupra sănătății este publicat o dată la trei ani și supraveghează pașii întreprinși pentru a atinge obiectivele legate de sănătate până în 2020, proiect adoptat în 2012.