Avertizarea meteorologică este valabilă în intervalul 12.06.2020 de la ora 10:00 până la 15.06.2020 ora 10:00

„În intervalul menționat, cu precădere în regiunile estice, nordice și centrale, precum și în zonele montane vor fi

perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse

torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, se arată în comunicatul ANM

De asemenea, ANM mai anunță că, în cursul săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.

Se vor semnala intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică în Oltenia, Transilvania, vestul și centrul Munteniei (județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și Municipiul București).

În intervalul menționat, în Oltenia și Transilvania, precum și în vestul și centrul Munteniei (județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în zona Municipiul București) vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h și izolat peste 70 km/h.

În zona montană înaltă vântul va sufla tare, care poate atinge viteze de peste 90…100 km/h.

Vremea în București

Instabilitatea atmosferică accentuată se va manifesta și în București pe tot parcursul intervalului menționat. Așadar, până luni, 15 iunie, în Capitală vor fi averse de ploi torențiale însoțite de vijelii, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. De asemenea, sunt condiții de formare a grindinei.

Astfel, vremea se va menține călduroasă, dar vântul se va intensifica treptat și va atinge la rafală viteze în jurul a 55 km/h. Noaptea va slăbi în intensitate urmând a sufla slab și moderat.

Cerul va fi variabil, mai mult senin în primele ore ale intervalului.

„Cantitățile de apă ce se vor acumula îndeosebi în intervale scurte de timp, vor depăși 15…20 l/mp și posibil 25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 29 degrade, iar cele minime între 15 și 19 grade”, informează ANM.