"Suntem foarte îngrijoraţi în legătură cu informaţiile privind reţinerea unui jurnalist de naţionalitate americană de către separatiştii proruşi la Slaviansk, în Ucraina", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Washingtonul a cerut Moscovei "să-şi folosească influenţa" asupra acestor grupări pentru eliberarea tuturor ostaticilor din estul Ucrainei.

"Condamnăm astfel de acţiuni şi recentele luări de ostatici din estul Ucrainei, care încalcă direct angajamentele luate la Geneva" în vederea detensionării crizei din Ucraina, a mai afirmat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat.

Jurnalistul Simon Ostrovsky, corespondent al publicaţiei online Vice News, a fost reţinut aseară de separatişti în oraşul Slaviansk, la nord de Doneţk.

"Primarul" autoproclamat din Slaviansk, Viaceslav Ponomarev, a confirmat că jurnalistul se află în sediul Serviciului local de Securitate (SBU), aflat sub controlul separatiştilor proruşi.

Te-ar putea interesa și: