CNA consideră că prezentatoarea Mirela Vaida și-a pus invitații în poziții degradante. Astfel, în cadrul ședinței de marți, reprezentanții consiliului au decis să dea un avertisment emisiunii „Acces Direct” mai multe ediții difuzate la începutul lunii martie. Decizia a trecut cu numărul minim de șase voturi, relatează paginademedia.ro, după două amenzi succesive, de 100.000 și de 10.000 de lei.

Sancțiunea a avut în spate un articol din lege, care spune că la TV „nu pot fi difuzate producţii care prezintă persoane în ipostaze degradante, chiar dacă acestea şi-au dat acordul”. Mai mult, aceasta s-a îndreptat, în special, spre prezentatoarea Mirela Vaida care le-a făcut remarci invitaților ei, Vulpița și Viorel Stegaru, ce au stârnit controverse.

Printre declarațiile spuse de Mirela Vaida și pe care le-a avut în vedere forul se numără: “Noi v-am învățat că voi trebuie să vă spălați și v-am învățat, colegii noștri v-au învățat cum trebuie să veniți cât de curați, trebuie să veniți la o emisiune în care vi se dau niște haine” și „Apropo de coronavirus și de reguli de igienă minimă, n-aveți apă curentă, aveți wc-ul în curte, vă duceți până la fântână să scoateți apă, dacă-i iarnă nici nu vă mai duceți, că înghețați și poate nici nu vă mai spălați, pastă de dinți și săpun nu știu să vă spun cât folosiți, daꞌ tare mi-e că… nu”.

Propunerea de avertisment a venit din partea lui Radu Călin Cristea și a fost votată și de Ramona Sorescu, Nicolae Bălașa, Răsvan Popescu, Monica Gubernat și Orsolya Borsos.

„Eu rămân fixat pe două canale. Moderatorul își exagerează atribuțiile, chiar dacă e un moderator mai oscilant. Ar putea să-și tempereze rațional tentațiile de a se impune într-un mod nerezonabil în emisiune. Eu sunt foarte liberal, în general, cu privire la protecția minorilor și nu mă leg de chițibușuri. Cred că un minor care se uită la cei doi, care par niște păpuși și care o încasează rău de tot sau se șterg podelele cu ei (…)”, a afirmat Radu Călin Cristea când a expus motivele din spatele somației în ședința CNA, conform paginademedia.ro.

Dorina Rusu a venit însă cu o altă propunere… mult mai dură: o amendă de 15.000 de lei!

„Ei își asumă prezența în emisiune, care poate să însemne inclusiv umilința, dar mi se pare că întrece orice limită. Să vină cineva în emisiune, iar moderatoarea să șteargă pe jos… Mirela Vaida și Mara Bănică au vorbit despre această fată în ultimul hal, că nu se spală, că nu știe ce e aia apă și săpun.

Înțeleg că Mirela Vaida și-a asumat rolul de a o educa, dar să umilești în fața atâtor oameni o femeie… De ce? Cum să vorbești așa cu cineva? Cum să profiți de puterea pe care o ai și să faci un spectacol așa dezgustător. Nu cred că e cineva care să-i ceară acestei moderatoare să facă un spectacol așa dezgustător”, a declarat Dorina Rusu.

În fața membrilor CNA, reprezentanta Antenei 1 a mărturisit: „În cazul serialului Viorel și Vulpița se merge, acum, pe marginea unui scenariu și se vrea un reality show, iar acest lucru este făcut cu acordul celor doi soți, Viorel și Veronica Stegaru”, informează Cancan.