Vulcanul Galeras, aproape de erupţie în Columbia

Vulcanul Galeras, aproape de erupţie în Columbia

Regiunea din Columbia aflată în jurul vulcanului Galeras este în stare de alertă, iar Institutul columbian de geologie a decretat ieri cod portocaliu de pericol.

Populaţia din zonă trebuie să evacueze acum regiunea, întrucât o erupţie este posibilă în următoarele câteva zile.

"Totul a fost pregătit astfel încât locuitorii să se poată instala în adăposturi unde vor avea alimente şi asistenţă sanitară", a declarat ministrul de interne German Vargas, conform Agerpres.

În cadrul comunicatului guvernului populaţia a fost sfătuită să evacueze. "Vă rugăm să luaţi decizia să plecaţi".

Ne puteți urmări și pe Google News

Ultima erupţie a vulcanului Galeras a avut loc la începtul acestui an, în luna ianuarie. Vulcanul Galeras a redevenit activ de la începutul anilor '90, iar în timpul unei erupţii din 1993 nouă persoane au murit.

Erupţia vulcanului Galeras în ianuarie 2010: <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/W26r7aIbdxw?fs=1&hl=en_US" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/W26r7aIbdxw?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>