Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea se schimbă radical. Meteorologii vin cu cele mai proaste vești
Vremea se schimbă radical. Meteorologii vin cu cele mai proaste vești

Vremea se schimbă radical. Meteorologii vin cu cele mai proaste vești

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat pentru joi, 20 august, că vremea va prezenta instabilitate în cea mai mare parte din țară.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate în cea mai mare parte a țării și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales în cursul zilei, pe arii extinse la munte și în sud-estul, centrul și nord-vestul țării și local în rest.

Izolat, cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor mai scăzute decât în zilele precedente în regiunile sud-estice și estice și se vor situa între 22 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade.

Prognoza meteo în principalele zone din țară

În Banat și Crișana, vremea se va răci, maximele vor fi de 24-26 de grade, caracterizând o vreme răcoroasă. Media valorilor minime de temperatură va fi cuprinsă între 15 și 18 grade, în timp ce instabilitatea atmosferică va fi accentuată cu averse semnalate local, însemnate cantitativ.

Temperaturile scad și în Transilvania, cu maxime de 26-29 de grade și minine de 12-15 grade. Probabilitatea pentru averse pe arii extinse va fi ridicată.

În Maramureș temepraturile nu vor depăși 26 de grade, cu minime de 14-16 grade. Nici aici nu scăpăm de ploi.

Vremea rămâne mai caldă în Moldova. Aici temperaturilor maxime vor înregistra 30-32 de grade, în timp ce minimele vor oscila între 14 și 18 grade Celsius. Șansele de ploaie sunt mai scăzute decât în restul țării.

Termometrele vor arăta temperaturi caniculare în Muntenia, pe arii restrânse, însă probabilitatea pentru averse rămâne ridicată. Maximele vor fi cuprinse între 30 și 33 de grade, iar mininele coboară până la 16 grade.

În Oltenia, mercurul va indica aproximativ 28 de grade. Media temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de 17 grade, cu posibilitate de averse.

 Prognoza meteo pentru București

În cursul zilei cerul va avea înnorări temporar accentuate, când vor fi averse și posibil descărcări electrice, după care va deveni variabil.

Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă, mai scăzută decât miercuri, se va situa în jurul valorii de 27 grade, iar cea minimă va fi de 16-18 grade.

Există șanse destul de crescute ca ploile să capete caracter torențial, iar cantitățile de apă vor putea depăși 7-10 l/mp și izolat 15 l/mp.

Prognoza meteo la munte

În zonele muntoase, valorilor termice maxime, vor fi de 18-20 de grade, iar minimele vor fi în jur de 11 grade. Instabilitatea atmosferică se va fi accentuata joi.

 Prognoza meteo pe litoral

Temperatura maxima va atinge 30-31 de grade. Meteologii prognozează însă și ploi de scurtă durată.