Evenimentul Zilei > Vremea > VREMEA din ROMÂNIA. Schimbare ȘOCANTĂ în ATMOSFERĂ. ANM anunță TUNETE ȘI FULGERE
VREMEA din ROMÂNIA. Schimbare ȘOCANTĂ în ATMOSFERĂ. ANM anunță TUNETE ȘI FULGERE

VREMEA din ROMÂNIA. Schimbare ȘOCANTĂ în ATMOSFERĂ. ANM anunță TUNETE ȘI FULGERE

Vremea se află într-o continuă schimbare. Experții ANM au anunțat că urmează o perioadă caracterizată de tunete și fulgere, mai exact, vom avea parte de furtuni.

Potrivit ANM, vremea din România se schimbă, instabilitatea atmosferică „crescând” pe zi ce trece. Pe fondul unor mici variaţii ale temperaturii aerului de la o zi la alta, aproape întreg intervalul de prognoză va fi caracterizat de o vreme relativ caldă pentru această perioadă. Astfel, media regională a temperaturilor maxime va fi de 25…27 de grade, cu valori ușor mai scăzute în perioada 12 – 18 mai, când, în medie, sunt prognozate maxime de 23…24 de grade.

Temperaturile minime vor înregistra în perioada 7 – 12 mai o medie de 12…15 grade, apoi vor fi uşor mai scăzute, spre medii de 10…11 grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta local, după de 15 mai.

Locuitorii Capitalei vor avea parte de o zi ploioasă și posibile tunete. Temperatura va mai scădea cu un grad față de ziua precedentă: Vor fi maxime de 23°C și minime de 11°C. Vântul este variabil, cantitatea de  precipitații va fi de 4 l/m².  Peste noapte sunt așteptate furtuni cu fulgere izolate. De marți, ploile însoțite de descărcări electrice vor pune stăpânire pe București, scrie Antena1.