Evenimentul Zilei > Vremea > VREMEA în ROMÂNIA. Vine CANICULA. ANM anunță temperaturi de 33 de grade
VREMEA în ROMÂNIA. Vine CANICULA. ANM anunță temperaturi de 33 de grade

VREMEA în ROMÂNIA. Vine CANICULA. ANM anunță temperaturi de 33 de grade

Vremea. Meteorologii anunţă că vremea va deveni călduroasă mai ales în zonele de câmpie, astfel temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 33 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral şi în depresiuni.

Vremea. În weekend, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin înnorări temporar accentuate şi pe arii relativ extinse averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Valorile termice se vor menţine în jurul celor normale pentru aceastã dată; maximele se vor încadra între 24 şi 32 de grade, iar minimele între 10 şi 21 de grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 7…8 grade, scrie RomaniaTV.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, în general slabe şi descărcări electrice, mai ales ziua, local în sudul, estul ţării şi izolat în restul teritoriului, iar după-amiază şi în zona de munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

Vremea se va menţine normală din punct de vedere termic pentru această perioadă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua când vor fi condiţii pentru averse slabe şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat.

Vremea va deveni călduroasă mai ales în zonele de câmpie, astfel temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 33 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral şi în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza şi seara în zonele montane şi izolat în celelalte regiuni, iar noaptea, pe arii restrânse, cu precădere în vest şi sud-vest. Punctiform va cădea grindină şi se pot cumula cantităţi mai importante de apă. Temperat