Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea se răcește considerabil. În ce zone scad temperaturile drastic?
Vremea se răcește considerabil.  În ce zone scad temperaturile drastic?

Vremea se răcește considerabil. În ce zone scad temperaturile drastic?

Se pare că vremea trece de la o extremă la alta. De la canicula de acum câteva zile, temperaturile vor scădea drastic în anumite zone din țară.

Miercuri vremea va fi destul de bună, cu temperaturi în limitele normale. Ploile apar local în zonele montane şi cu totul sporadic în rest, iar vântul prinde putere în ținuturile estice și pe crestele Carpaților.

Joi temperaturile cresc din nou şi se face foarte cald în vestul şi sudul ţării. Domina atmosfera însorită, vântul rămâne activ în est şi la munte, iar spre seară apar averse trecătoare în jumătatea estică.

Vineri se anunţă soare, timp frumos şi câteva averse după-amiază în zonele montane. Vremea călduroasă cuprinde vestul, sudul şi parţial centrul ţării.

Aerul devine respirabil şi în ținuturile sudice. Temperaturile se opresc pe la 27, 28 de grade şi o să mai plouă din când în când.

Se răcoreşte şi în zona Capitalei. Vom avea cel mult 28 de grade, atmosfera schimbătoare şi câteva reprize de ploaie. O să mai plouă şi pe timpul nopţii, iar minima va coborî până la 16, 17 grade.

Temperaturile scad şi în zonele montane. Mai vin ceva averse, unele consistente prin Carpaţii Orientali şi Meridionali, dar în masivele vestice găsim vreme mai bună.

Pe litoral se anunţă o zi cam neplăcută, destul de mulţi nori, vânt intens şi ploi trecătoare.