Evenimentul Zilei > Actualitate > Vremea rea lovește din nou. O femeie și patru copii luați de viitură
Vremea rea lovește din nou. O femeie și patru copii luați de viitură

Vremea rea lovește din nou. O femeie și patru copii luați de viitură

O femeie și 4 copii au fost surprinși de o viitură în localitatea Sângeru din Județul Prahova. Si casa familiei a fost luată de ape. Femeia a fost salvată de un cetățean aflat în zonă, iar copiii sunt căutați de către echipajele de pompieri. Cei mici au vârste cuprinse între 9 luni și 6 ani. 30 de pompieri militari fac eforturi susținute pentru a-i salva pe micuți.

Codul portocaliu de vreme rea a făcut și  primele victime în județul Prahova. La ora transmiterii știrii 30 de pompieri militari fac eforturi susținute pentru a-i salva pe copii. Totodată, pompierii au reușit să salveze un băiețel de 6 ani surprins de viitură în aceeași localitate.  Conform ISU Prahova copilul nu este dintre cei patru amintiți.

Hidrologii au emis, vineri, o avertizare Cod galben de inundaţii şi depăşiri ale Cotelor de apărare, valabilă până în după-amiaza zilei de duminică, în bazine hidrografice din Muntenia, Moldova, Transilvania, Banat, Crişana, Oltenia şi Dobrogea. Astfel, în intervalul 31 mai, ora 15:00 – 1 iunie, ora 00:00, se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de apărare, pe râurile din mai multe bazinele hidrografice, inclusiv cele din județul Prahova