Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea. Prognoza ANM este clară! Ce se întâmplă cu temperaturile
Vremea. Prognoza ANM este clară! Ce se întâmplă cu temperaturile

Vremea. Prognoza ANM este clară! Ce se întâmplă cu temperaturile

ANM a emis prognoza pentru miercuri, 15 iulie.

Potrivit datelor oferite de meteorologi, temperaturile continuă să creaască ușor, iar local în sud vremea va deveni chiar călduroasă după-amiaza.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în zonele de munte, iar noaptea mai ales în vest, nord-vest și centru.

Meteorologii anunță că doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoțite și de descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în cursul zilei, în Dobrogea, în sudul Banatului și în zonele montane înalte.

Temperaturile cor atinge valori cuprinse între 23 și 32 de grade Celsius, cu valori mai ridicate în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 8 și 19 grade Celsius.

În Capitală, vremea se va menține frumoasă și va continua să se încălzească.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul nopții, iar vântul va sufla în general slab.

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni

Meteorologii estimează o vreme, în general, caldă pentru următoarele două săptămâni (13 – 26 iulie), însă variaţiile termice nu vor lipsi şi vor fi însoţite de instabilitate atmosferică accentuată în majoritatea regiunilor, după data de 16 iulie 2020.

Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni, în Banat, vremea se va încălzi până în data de 16 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 30 de grade Celsius. În 17 iulie va fi o răcire de aproximativ 6 grade, apoi maximele termice vor creşte din nou, astfel încât, la sfârşitul intervalului de prognoză vremea va deveni călduroasă, iar media lor se va situa între 30 şi 32 de grade. Media minimelor termice va creşte de la 10 – 12 grade în primele zile, până la 16 grade în dimineaţa de 17 iulie. În ziua următoare va coborî spre 13 grade, iar în zilele care vor urma va fi tot mai ridicată, până spre 16 – 17 grade, în 26 iulie. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 16 şi 20 iulie.

În Crişana, media maximelor termice va fi în creştere de la 23 de grade Celsius în prima zi, până la 28 – 29 de grade în data de 16 iulie, apoi va scădea cu aproximativ 6 grade, pentru ca din 18 iulie să fie din nou în creştere, până spre 30 de grade în ultima zi. Media minimelor termice va urca de la 9 – 10 grade în primele zile ale intervalului, până spre 15 – 16 grade în dimineaţa de 17 iulie. În 18 iulie va coborî la 13 grade, iar din 19 iulie va creşte uşor şi treptat şi va ajunge să atingă, la finalul intervalului, în jurul a 16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în perioada 16 – 20 iulie.

În Transilvania, vremea va fi răcoroasă în primele două zile, când, în medie, maximele termice vor fi în jurul a 21 de grade, iar minimele de 7 – 10 grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în creştere, astfel că în data de 16 iulie se va atinge o medie a maximelor de 27 – 28 de grade, iar în 17 iulie, a minimelor, de 12 – 13 grade. În următoarele două zile se va răci cu până la 2 – 3 grade, apoi media maximelor va fi din nou în creştere, până la 28 de grade la finalul intervalului de prognoză, iar a minimelor nu va avea variaţii semnificative şi se va situa în jurul a 13 grade Celsius. Probabilitatea pentru averse va fi în creştere după data de 16 iulie.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: