În Dobrogea şi Bărăgan atmosfera se schimbă. Dacă sâmbătă au fost şi 22 de grade în Lunca Dunării, duminică dimineaţa, pot veni câţiva stropi, apoi vedem soarele, dar după prânz aşteptăm alte ploi, chiar averse, cu tunete, fulgere, poate chiar şi grindină. Se adună cantităţi destul de mari de apă, scrie Stirileprotv.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim nori de ploaie. Temperaturile pierd vreo cinci grade faţă de ieri, însă noaptea rămâne caldă şi mai aduce doi, trei, stropi.

Se strică vremea şi în jumătatea nordică a Moldovei. Norii vor persista, ploile apar din când în când, dar scăderea temperaturilor va fi una substanţială. În Bucovina avem doar 6 grade la amiază.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim atmosferă cam mohorâtă, ploi locale şi temperaturi uşor sub cele de ieri. Sunt, însă, valori obişnuite pentru această dată. La noapte: în jur de 2…3 grade.

În Bucureşti, apar unele schimbări în perioada următoare. Ieri am avut vreme superbă, s-au înregistrat 20… 21 de grade. În această dimineaţă mai rămân câţiva nori, o să mai picure puţin, dar mai târziu se arată soarele. După prânz apar alţi nori, aşa că pe seara aşteptam ploi zdravene, chiar averse, cu tunete şi fulgere. Presiunea atmosferică va creşte, iar maximă scade până la 15…16 grade.