Temperaturi de vară în mijlocul toamnei! Începând de azi și până la sfârșitul săptămânii viitoare, temperaturile vor crește semnificativ, după ce în ultimele zile acestea au fost deosebit de scăzute.

Practic, în România vor fi aproape 2 săptămâni de toamnă blândă, fiind zile în care temperaturile vor atinge chiar și 27 de grade Celsius, potrivit observator.tv În sudul ţării, datorită valului cald de aer, se vor atinge chiar și 25 de grade Celsius, cel mai cald urmând să fie în Banat, Oltenia, sudul Munteniei şi sudul Moldovei. În aceste regiuni se vor înregistra temperaturi cu peste 10 grade Celsius peste normalul perioadei.

Potrivit meteorologilor, izolat, în sudul Olteniei şi în Banat, se pot atinge chiar şi 27 de grade.

Joi, 10 octombrie, este progozată atingerea încălzirii maxime, în Câmpia Olteniei și în Lunca Dunării urmând să se atingă maxime de 25 – 27 grade Celsius. O răcire se va produce joi în regiunile vestice, nordice și centrale, unde maximele vor cobora la 14 – 18 grade Celsius, iar vineri și în restul zilelor, temperaturile vor avea valori cuprinse între 9 – 20 grade Celsius. Meteorologii anunță că va fi cald până la sfârșitul săptămânii viitoare, anunță observator.tv.

Medicii ne sfătuiesc să ne îmbrăcăm corespunzător, avertizând că aceste fluctuaţii de temperatură slăbesc sistemul imunitar al organismului.

Te-ar putea interesa și: