Evenimentul Zilei > Actualitate > Vremea face probleme în Dobrogea. Drumurile din județul Constanța, închise circulației UPDATE
Vremea face probleme în Dobrogea. Drumurile din județul Constanța, închise circulației UPDATE

Vremea face probleme în Dobrogea. Drumurile din județul Constanța, închise circulației UPDATE

Vremea face probleme în Dobrogea. Drumurile din județul Constanța, închise circulației. Locuitorii județului Constanța au primit alertă de urgență severă prin care sunt rugați să nu părăsească localitatea. Autoritățile au închis toate drumurile, cu excepția autostrăzii A2.

Vremea din Dobrogea dă mari bătăi de cap șoferilor și autorităților.

UPDATE 2Copil venit pe lume în ambulanță

O tânără din Nuntași, căreia i-a venit sorocul în plin cod portocaliu de viscol și ninsoare abundentă, a născut asistată de un echipaj de la Ambulanță.  Noul născutul și mama au fost transportați, apoi, cu ambulanța la spital.

Imaginile, filmate de asistenta de pe ambulanță, au fost trimise celor de la Drumuri Județene Constanța, care au făcut posibil transportul. O altă gravidă a fost preluată, pe DN3, de la Urluia, cu o șenilată a Regiei de Drumuri Județene și transportată la Murfatlar.

La această oră, potrivit ISU Dobrogea,pe drumurile din județul Constanța, mai sunt blocate  59 de mașini, cu 123 persoane. 10 localități sunt fără curent electric fără curent electric.

A crescut, între timp, capacitatea operațională la nivelul ISU Dobrogea. Jandarmii constănțeni intervin alături de polițiști pentru debolcarea traficului pe DN 22 spre Tulcea.

UPDATE Cu 30 de minute înainte de terminarea codului portocaliu, în județul Constanța 13 localități erau, încă, fără curent electric. Vântul s-a mai potolit, iar echipele de la ENEL au reușit să repare firele electrice în alte 11 localități. Drumurile nationale și județene sunt în continuare închise, cu excepție DN 39 și A2.

Cel puțin 30 tiruri au plecat controlat, pe DN22, spre Mihail Kogălniceanu, în coloană, însoțite de politie și echipaje de deszăpezire. 130 de mașini din cele blocate pe DN 2A, circulă controlat, însotite de politie, dinspre Hârșova spre Mihail Kogălniceanu.

În aceste momente mai sunt blocate 30 de autoturisme la Cobadin, două  la Sibioare și una la Topalu. Vor fi deblocate de către utilajele de Drumuri judetene.  Au fost operaţionalizate două puncte de lucru, la Băneasa şi Topraisar, cu sprijinul Regiei de Drumuri Județene. Doi paramedici cu două șenilate pot interveni la solicitări, informează ISU Dobrogea.

Vremea face probleme în Dobrogea. Drumurile din județul Constanța, închise circulației. În urmă cu puțin timp, constănțenii au fost alertați că s-au închis toate drumurile. „Urmare a emiterii avertizării Cod portocaliu, pe raza județului Constanța, s-au închis toate drumurile națioanle, respectiv județene”,  anunță autoritățile. Excepție fac DN39 care leagă orașul Constanța de Mangalia, precum și Autostrada A2. Măsura a intrat în vigoare la ora 15,30.

Constănțenii sunt rugați să nu părăsească localitatea de domiciliu.  Vremea s-a înrăutățit în Dobrogea, aflată sub cod portocaliu până marți seara la ora 21,00. Ninge viscolit, zăpada este spulberată și troienită. La Dispeceratul ISU Dobrogea s-au primit zeci de apeluri de pe drumurile județene și naționale. Cea mai gravă situație este pe DN22 aproape de granița dintre județele Constanța și Tulcea.

Din cauza vizibilității reduse, a viscolului, peste 200 de autovehicule, cu 440 de persoane, au rămas blocate pe drumurile naționale și județene. Sunt autoturisme, microbuze de transport persoane, mașini de aprovizionare. Pe DN22, spre Tulcea, se incearcă dirijarea controlată a coloanelor de autovehicule, dar este practic imposibil. Trebuie să treacă viscolul. O ambulanță cu o femeie gravidă a fost condusă de polițisti la Constanța.

Sute de persoane blocate în nămeți

Utilajele de la Drumuri au scos din troiene, în sudul județului Constanța, o mașină de pâine și una de lapte. Opt localități au rămas fără apă potabilă în urma căderilor de tensiune care au afectat stațiile de pompare.  Fără curent electric sunt 24 de localități, echipajele de la ENEL sunt la intervenții.

În jurul orei 14,00 din cauza ninsorii abundente și a viscolului, cu vizibilitate sub 50 de metri,  CNAIR si Poliția Rutieră au decis să închidă circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN38, Agigea și Negru Vodă.

La scurt timp, s-a decis și închiderea circulației rutiere pe DN22C, Cernavodă-Murfatlar; DN2A,  Hârșova – Mihail Kogălniceanu și DN3 Ostrov – Murfatlar. Circulația pe toate drumurile județene a fost interzisă.

Având în vedere că zeci de autovehicule sunt blocate pe DN 22,  spre Tulcea, șoferii vor fi legitimați de poliția rutieră. Apoi, cei care au domiciliul în zona DN22, până la Tariverde, vor fi însoțiți spre domiciliu. Coloanele de mașini vor fi dirijate de poliție și echipele de la Drumuri. Și șoferii opriți pe DN2A, în zona Ovidiu, au făcut scandal. Au primit acceptul să plece, însoțiți, spre Mihail Kogălniceanu

Probleme sunt și în județul Tulcea, zeci de mașini au tras pe dreapta sau au rămas blocate în trafic din cauza viscolului. Mai multe drumuri județene și naționale sunt închise O ambulanță din Tulcea care transporta un pacient pentru chimioterapie, la Constanța, a rămas blocată pe DN22 la Mihai Viteazu.

Avertisment de la CNAIR

CNAIR facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi intervin în permanentă acolo unde este cazul astfel încât traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul companiei, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 şi pot accesa site-ul www.cnadnr.ro şi paginiel de Facebook şi Twitter ale CNAIR.

(Foto-DRDP Constanta)