Evenimentul Zilei > Social > Vremea e mai tare ca pandemia! S-a demonstrat pe litoral
Vremea e mai tare ca pandemia! S-a demonstrat pe litoral

Vremea e mai tare ca pandemia! S-a demonstrat pe litoral

Turiştii care are a ales să petreacă la mare în acest weekend au avut parte de o surpriză neplăcută din cauza vremii nu tocmai bună pentru plajă.

Se anunţa că acest weekend este cel mai aglomerat din această vară, dar vremea rea cu ploaie i-a ţinut pe cei aproximativ 130.000 de turişti de pe litoral în camerele de hotel. Iar sâmbătă, plajele au arătat ca la începutul lunii iunie când încă erau restricţii.

Marea agitată i-a gonit pe unii turiști de pe plajă. Alții au rămas, totuși, și s-au bucurat de valuri: „Păi, cum aș putea să plec de la plajă, spuneți-mi dvs, când avem o plajă frumoasă, apă caldă, cum putem să plecăm?” – explică un turist.

„Vremea e puțin cam rece, dar profităm de valuri și ne aruncăm în apă. Apa încă e caldă și e foarte bună”, dă asigurări un tânăr.
La soare e OK, la umbră e cam frig. Soarele nu prea s-a văzut azi. Nu știu de ce, Sfânta Maria o fi de vină?” – glumește un alt tânăr.

Patronii de hoteluri, dezamăgiţi

Patronii hotelurilor și pensiunilor se așteptau ca acest weekend să fie unul dintre cele mai profitabile după atâta aşteptare. Suntem în 15 august și practic ne aflăm în vârful sezonului estival, dar din cauza vremii nefavorabile, plajele sunt aproape goale.

„E cel mai aglomerat weekend în fiecare an. Din păcate, anul ăsta nu prea ne ajută vremea. Pe prânz nu am avut suficienți clienți la șezlonguri și restaurant. În schimb, pe seară avem rezervări capacitate 100%”, spune unul dintre administratori, potrivit digi.

Nici cei de la munte n-au stat mai bine

Vremea rea le-a stricat planurile celor care au petrecut Sfânta Maria la munte. Ploaia le-a stricat bucuria şi celor care au ales muntele în minivacanța de Sfanta Maria. Bucuroşi de oaspeţi, hotelierii au pregătit câteva surprize pentru oaspeți, dar nu le-au mai dus la bun sfârşit, din cauza vremii. Cei care nu au fost deranjați de vremea mohorâtă și temperaturile scăzute au fost turiștii care au mers la munte cu rulotele sau corturile.