Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea de Ziua Națională a României. Ce anunță ANM pentru 1 Decembrie
Vremea de Ziua Națională a României. Ce anunță ANM pentru 1 Decembrie

Vremea de Ziua Națională a României. Ce anunță ANM pentru 1 Decembrie

Vremea va continua să se răcească de Ziua Națională, anunță meteorologii de la ANM, temperatura maximă fiind de 7 grade Celsius.

Temperaturile se vor încadra între 1 și 9 grade Celsius, pe timpul zilei. În București, dimineața sunt posibile precipitații mixte, ANM preconizând o temperatură maximă de 6 grade Celsius.

Procesul de răcire a vremii va continua şi se va resimţi în toate regiunile, astfel că valorile de temperatură se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice pentru începutul lunii decembrie, iar local, îndeosebi în nord şi centru, sub mediile caracteristice datei. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări în primele ore ale intervalului în sudul teritoriului și local în centru, iar în Muntenia pe spații mici se vor semnala precipitaţii slabe, mixte.

În timpul nopţii, cerul se va înnora în vest, centru şi nord şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe – mixte în Banat şi în Crişana şi predominant ninsori în Maramureş.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană, în special în a doua parte a intervalului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 9 grade, iar cele minime de luni dimineaţa între -7 şi 2 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat se va semnala ceaţă.