Vremea. ANM a actualizat prognoza meteo pentru ziua de joi, 30 mai 2019. Vremea va fi ploioasă în cea mai mare parte a țării, iar vântul va sufla destul de puternic. Județele din vest și centru vor fi cele mai afectate de ploile care vor fi însemnate cantitativ. Așadar, vremea în Brașov, Cluj Napoca, Oradea și alte orașe din Ardeal nu va fi frumoasă.

Niciunul din marile orașe nu scapă mâine de ploi, cu excepția capitalei dobrogene Constanța. Temperaturile vor fi curprinse între 20 și 27-28 de grade. Cel mai cald va continua să fie în Bărăgan și Lunca Dunării, iar Bucureștiul nu va fi nici el ocolit de ploi. Se vor semnala furtuni puternice pe fondul descărcărilor electrice în special în centrul și vestul teritoriului.

Șansele de ploaie sunt ceva mai scăzute în Capitală față de restul țării, iar ele sunt prevăzute în special pentru vestul și nordul Bucureștiului. Ploile pot apărea în special după amiaza, iar din cauza temperaturii ridicate, la contact cu masa de aer rece care aduce vântul și ploaia, se pot produce tunete și fulgere. Maxima zilei va fi de 27 de grade Celsius.

Joi, vremea se va menţine caldă, dar va deveni instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate după-amiaza şi noaptea când vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie şi posibil grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar ca minimă va fi de 15…16 grade.

Vineri, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie şi posibil grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

Te-ar putea interesa și: