Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea. ANM, modificări la prognoză. Când scăpăm de frig?
Vremea. ANM, modificări la prognoză. Când scăpăm de frig?

Vremea. ANM, modificări la prognoză. Când scăpăm de frig?

Vremea. ANM a adus noi modificări asupra prognozei inițiale, astfel încât luni vom avea partea de temperaturi ceva mai scăzute.

Luni, vremea va fi răcoroasă și în general instabilă. Cerul va avea înnorări mai accentuate în estul, sudul și centrul țării, precum și în zonele montane, unde vor fi ploi, mai ales sub formă de aversă, însoțite și de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 19 și 27 de grade.

În capitală, vremea va fi răcoroasă și în general instabilă. Va ploua, iar pentru perioade scurte de timp aversele vor avea caracter torențial și se vor semnala descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Maxima, 23…24 de grade, scrie Realitatea.

La munte, vremea va fi răcoroasă şi în general instabilă. Cerul va avea înnorări mai accentuate ziua, când se vor semnala ploi, îndeosebi sub formă de aversă, însoţite şi de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. La amiază vor fi: 14 grade la Paltinis, 15 la Predeal, 14 la Semenic și la Sinaia, 13 la Arieseni si 90 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlău.

La mare, vremea va fi în general instabilă şi se menţine răcoroasă. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 25 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 20 şi 23 de grade.