ANM. Ziua de marți aduce o vreme prietenoasă în cea mai mare parte a teritoriului.

Vântul va sufla slab până la moderat, izolat existând posibilitatea să apară și câțiva stropi de ploaie, în nordul Moldovei și în vestul Olteniei. În ceea ce privește valorile termice, acestea se vor situa între 18 și 33 de grade Celsius.

În Capitală vom avea parte de vreme frumoasă. Cerul se anunță parțial noros, cu șanse minime de a avea parte de stropi de ploaie. În ceea ce privește mercurul din termometre, acesta va indica valoarea minimă de 19 grade Celsius, în timp ce temperatura maximă va atinge pragul de 31 grade. În plus, umiditatea va atinge pragul de 52%.

La munte, media valorilor termice maxime se va situa între 15 grade pe 4 august și 21 de grade în 30 și 31 iulie, iar cea a temperaturilor minime, va fi cuprinsă între 7 grade în dimineața zilei de 5 august și 13 grade în primele trei dimineți ale intervalului celor două săptămâni.

Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză.

În Dobrogea, la începutul intervalului, media temperaturilor maxime va crește spre 32 de grade în data de 31 iulie. Va urma o răcorire a vremii, care în ultima zi a primei săptămâni va aduce media maximelor termice la 26 de grade. Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea, în medie, valori de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea cea mai ridicată medie de 22 de grade în dimineața de 1 august, cea mai mică de 16…17 grade în intervalul 4-6 august, iar ulterior aceasta va oscila ușor în jurul a 18 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare în intervalul 1-4 august.