Meteorologii anunță vreme frumoasă pentru zilele următoare, cu temperaturi neobișnuit de mari față de normalul perioadei. Meteorologul Simona Căpșună, a explicat pentru Digi 24 că vorba despre o circulație atipică a aerului deasupra Europei, ceea ce va face ca vremea să fie mult mai caldă decât normalul perioadei, în România.

„În continuare va fi tot mai cald, cel puțin până în acest weekend, avem temperaturi neobișnuit de ridicate, peste 10 grade vor fi în sudul țării, inclusiv în București. Este o circulație complet atipică a aerului, în Europa”, a declarat meteorologul.

Sâmbătă, valorile termice diurne se vor situa peste cele specifice perioadei. Mai exact, temperaturile maxime se vor situa între 2 și 12 grade Celsius, iar cele minime între -1 grad și 9 grade Celsius. Cerul va fi temporar noros, iar pe arii restrânse sunt prognozate precipitații mixte. La munte precipitațiile vor lua forma ninsorilor. Vântul va sufla slab și moderat, iar la munte, mai ales pe creste va avea intensificări.

 

Te-ar putea interesa și: