Vântul va prezenta intensificări la munte, în special în zona înalta, unde se vor atinge viteze de 60…70 km/h, dar şi în regiunile estice, sud-estice şi vestice şi pe arii restrânse în rest, în general, cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime, semnificativ mai scăzute decât în ziua precedenta în sud-estul teritoriului, dar şi mai ridicate în vest, se vor încadra, în general, între 16 şi 26 de grade.

În Capitală, vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade.

Mâine vremea se va încălzi în toată țara, devenind deosebit de caldă pentru mijlocul lunii mai, în special în regiunile sudice și sud-estice unde temperatura va trece de 30 de grade. Temperaturile maxime, vor fi cuprinse între 25 şi 34 de grade, cu valori mai scăzute în Delta Dunării și cele mai ridicate în Lunca Dunării. În extremitatea sudică a teritoriului, în orele după-amiezii disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatura – umezeala (ITU), urmând să se apropie de pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiaza vor fi averse şi descărcări electrice.

Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a tării, pe arii restrânse vor fi vijelii, astfel se vor înregistra viteze, în general de 55….70 km/h, iar în zona montana înaltă vor fi rafale de peste 90 km/h. Izolat se vor înregistra cantități de apa mai însemnate și căderi de grindina

Mâine, în Capitală, vremea se va încălzi semnificativ și va deveni călduroasa. 10-12 grade dimineață și în jur de 32 de grade la amiază. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară, însa probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări îndeosebi după-amiaza.

Vineri în regiunile nord-estice şi zona litoralului, valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, iar în nordul Moldovei vremea va fi chiar răcoroasă. În restul tării vremea se va menține deosebit de caldă, în special în sud-vest, în centru, dar și în sudul extrem unde în orele după-amiezii disconfortul termic va fi ridicat. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 15…16 grade în nordul Moldovei şi în jurul a 33 de grade în sudul Olteniei.

În Maramureş, nordul Transilvaniei şi al Crişanei şi în jumătatea de nord a Moldovei vor fi înnorări, mai accentuate spre seară, când local vor fi averse, posibil torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe spații restrânse, cu probabilitate mai mare la munte şi în sud-vest. Izolat vor fi posibile vijelii și grindinã.