Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea, 9 septembrie. Temperaturi surprinzătoare pentru o zi de toamnă
Vremea, 9 septembrie. Temperaturi surprinzătoare pentru o zi de toamnă

Vremea, 9 septembrie. Temperaturi surprinzătoare pentru o zi de toamnă

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru miercuri, 9 septembrie.

După un început de toamnă cu zile de vară, meteorologii anunță că vremea se va răci în anumite zone ale țării, cu precădere nord-est.

Cerul va prezenta înnorări de scurtă durată, îndeosebi la munte, în centru și sud-vest, unde pe arii restrânse se vor semnala ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice.

Temperaturile maxime se vor situa între 21-31 grade, iar minimele, între 8-21 grade. Posibile ploi de scurtă durată și posibile descărcări electrice se vor semnala în Carpații Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în regiunile estice și sud-estice și local în cele sud-vestice.

În Banat, vremea continuă să se răcească. La amiază vor fi  cel mult 26 de grade, iar noaptea în jur de 12 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă

În Crișana, temperaturile vor crește ușor față de ziua precedentă și vor ajunge până la 29 de grade Celsius. În Transilvania, vremea va fi răcoroasă, cu maxime cuprinse între 24 și 25.

În cursul nopții, termometrele nu vor arăta mai mult de 13 grade.

În Maramureș, vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, în perioada 9 -13 septembrie. Temperaturile care vor crește de la 24 la 28 de grade,  la sfârșitul intervalului. Noaptea, temperatura continuă să scadă până spre 9-10 grade. Vremea rece se instalează și în Moldova, unde se înregistrează doar 23 de grade ziua, iar noaptea, 11.

În Muntenia se va răcori ușor, iar media va scădea spre 28 de grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă.

Și în Oltenia începe să se răcească: Se vor înregistra 29 de grade Celsius, care, în cursul nopții vor scădea până la 15 grade.

Vremea în București

În Capitală, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări la începutul zilei. Temperatura maximă, mai scăzută decât în ziua precedentă, se va situa în jurul a 27 de grade, iar cea minimă va fi de 16-17.

Vremea la munte

La munte, temperaturile maxime vor coborî de la 20 de grade, în prima zi, spre 14 grade la sfârșitul intervalului, iar minimele vor ajunge până la 6 grade. Apoi, vremea se va încălzi ușor.