Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea -28 mai. Meteorologii au avut dreptate. Urmează zile întregi de…
Vremea -28 mai. Meteorologii au avut dreptate. Urmează zile întregi de…

Vremea -28 mai. Meteorologii au avut dreptate. Urmează zile întregi de…

Vremea -28 mai. Se pare că specialiștii de la ANM au avut dreptate și de această dată. Deși prognoza a fost modificată ulterior, în „esență” anunță tot vremea rea în toată țara.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de instabilitate atmosferică, valabilă în intervalul 27 mai ora 12:00 – 31 mai ora 23.00.

În Capitală, oamenii vor avea parte de ploi torențiale, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii după spusele specialiștilor.

„Mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se vamanifesta prin averse, ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată alevântului, grindină și posibil vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși, în medie,10…15 l/mp și izolat 25 l/mp“, transmit meteorologii.

Vremea -28 mai. Meteorologii au avut dreptate

De remarcat este diferența de temperatură dintre maxime și minime existentă în această perioadă.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp. NOTĂVremea se va menține instabilă pe tot parcursul acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor”, este mesajul meteorologilor.