Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea, 26 august 2021. Toamna a venit subit. Ploi, furtuni și temperaturi scăzute în toată țara
Vremea, 26 august 2021. Toamna a venit subit. Ploi, furtuni și temperaturi scăzute în toată țara

Vremea, 26 august 2021. Toamna a venit subit. Ploi, furtuni și temperaturi scăzute în toată țara

Azi noapte, întreaga țară a fost măturată de furtuni puternice. Nici ziua de astăzi nu se anunța mult diferită.

Vremea se va menține în general instabilă. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse, ziua în majoritatea regiunilor, iar noaptea local în nord și nord-est și pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai mare în sud-estul teritoriului.

În cea mai mare parte a ţării vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25…35 l/mp şi local 40…50 l/mp.

Ploile vor avea și caracter torențial, local vor fi însoțite de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi la deal și la munte, 50 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă, dar de scurtă durată și în timpul averselor.

Temperaturile maxime vor caracteriza o vreme caldă în sud-est, iar în restul teritoriului vor fi mai coborâte decât cele normale datei, și se vor situa între 18…19 grade în Dealurile de Vest și în Maramureș și 31 de grade în Bărăgan și Podișul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade. Pe arii restrânse, mai ales la sfârșitul nopții, va fi ceață.

Cum va fi vremea la București

Cerul va fi temporar noros, iar în primele ore ale intervalului și apoi, cu o probabilitate mai mare spre seară și noaptea vor fi perioade în care se vor semnala averse și frecvente descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News