Astăzi,  temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade în nordul Moldovei şi 32…33 de grade în Lunca Dunării.

Vremea va fi fi deosebit de caldă în sudul, sud-vestul și centrul țării, dar răcoroasă în nord-est și apropiată de normalul termic al perioadei în restul teritoriului.

Se vor înregistra înnorări temporar accentuate și local averse, posibil torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales în regiunile nordice și centrale, precum și la munte. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar izolat.

Vor fi condiții de grindină. Intensificări ale vântului se vor mai semnala și în zona montană înaltă, unde rafalele pot depăși 70…80 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 18 grade.

În Capitală, vremea se va menține caldă, deși temperatura aerului va înregistra o scădere comparativ cu ziua de joi. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat ziua și slab noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

Sâmbătă, vremea se va menţine răcoroasă în nord-est, iar valorile termice vor scădea accentuat şi în regiunile intracarpatice, în timp ce în sudul ţării va fi în continuare mai cald.

Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în nordul Moldovei şi 30 de grade în Oltenia și Muntenia.

Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros și izolat vor cădea ploi slabe, cu precădere în zona de munte. Seara și  noaptea, vor fi  înnorări temporar accentuate şi averse în jumătatea de nord a ţării şi pe arii restrânse în regiunile sudice, în special în zonele deluroase.

Ploile pot avea izolat caracter torenţial, se vor semnala şi descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h pe crestele înalte, precum și, local şi temporar, în sudul, estul și centrul teritoriului, în general cu viteze de 40…50 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 și 18 grade.

În Capitală, nu se vor înregistra schimbări, Vreme caldă, cer variabil, iar vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale de 40…45 km/h. Temperatura maximă va urca până a  29…30 de grade.

Duminică, vremea se va menține caldă în sudul și sud-vestul țării, local călduroasă la amiază în Lunca Dunării, iar în restul teritoriului va fi apropiată de normal din punct de vedere termic.

În nordul, centrul și estul țării precum și în zonele de deal și munte vor fi înnorări, temporar accentuate pe parcursul zilei când local va ploua. Vor fi mai ales averse, trecător însoțite de descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade pe litoral și 31 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa, în general, între 8 și 18 grade.

În București, cerul va fi temporar noros, dar sunt șanse mici pentru ploi de scurtă durată.Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.