Evenimentul ZileiActualitateVrea să fie protejat! Un bărbat de 102 ani s-a vaccinat a patra oară anti-Covid

Vrea să fie protejat! Un bărbat de 102 ani s-a vaccinat a patra oară anti-Covid

Vrea să fie protejat! Un bărbat de 102 ani s-a vaccinat a patra oară anti-Covid
Sâmbătă au fost vaccinate cu a patra doză de vaccin împotriva noului coronavirus aproximativ 30 de persoane, printre care şi un bărbat în vârstă de 102 ani.

La punctele de vaccinare ale Centrului Clinic din Pécs, au fost vaccinate cu a patra doză de vaccin împotriva noului coronavirus aproximativ 30 de persoane, printre care şi un bărbat în vârstă de 102 ani, după ce cu o zi înainte Guvernul ungar a decis administrarea unei noi doze de rapel, a informat preşedintele Centrului Clinic al Universității din Pécs (PTE KK), într-un comunicat remis Agenţiei de Presă MTI.

Potrivit preşedintelui Andor Sebestyén, Direcția Generală a Spitalului Național (Okfő) a solicitat instituțiilor care se ocupă de îngrijirea bolnavilor la pat, şi care participă la programul de vaccinare, ca din 15 ianuarie să asigure la punctele de vaccinare din spitale posibilitatea de administrare a celei de-a patra doze de vaccin persoanelor în cazul cărora au trecut cel puțin patru luni de la a treia doză de vaccin și medicul de familie al pacientului, respectiv medicul care se ocupă de vaccinarea oamenilor, consideră că este justificată.

Andor Sebestyén a mai menţionat că înainte de anunţul privind posibilitatea de vaccinare cu a patra doză de vaccin oamenii din judeţul Baranya au manifestat un mare interes. Sâmbătă, chiar în prima zi – care era de fapt prima zi din acţiunea „zilelor vaccinării”- au primit a patra doză de vaccin aproximativ 30 de persoane, printre care şi un bărbat în vârstă de 102 ani, a mai afirmat Andor Sebestyén, care recomandă administrarea celei de-a patra doze de vaccin oamenilor de peste 60 de ani.

În opinia sa, este deosebit de important ca persoanele în vârstă care suferă de una sau mai multe boli cronice, cum ar fi boli cardiovasculare, boli pulmonare cronice, diabet, şi au fost printre primii care au primit a treia doză de vccin, să fie vaccinate şi cu a patra doză de vaccin, potrivit Rador.


Accesează: