Evenimentul Zilei > Social > „Madame” și vrăjitoare la salonul de carte de la Deva
„Madame” și vrăjitoare la salonul de carte de la Deva

„Madame” și vrăjitoare la salonul de carte de la Deva

În fiecare toamnă, la mijloc de octombrie, Deva devine o adevărată Cetate a lecturii pe toată durata desfășurării Salonului Hunedorean al Cărții, salon organizat an de an de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva. Printre cei invitați se regăsește și muzicianul Nicu Alifantis.

În acest an, în perioada 19-22 octombrie 2016,  se desfășoară cea de-a XVII-a ediție a acestei manifestări culturale cu mare impact la publicul iubitor de carte. Timp de patru zile, standurile celor peste 100 de edituri din țară și din județ, dar și din străinătate, vin cu oferta editorială de ultimă oră. Programul Salonului este foarte bogat, în fiecare zi fiind organizate lansări de carte și întâlniri cu personalități de marcă ale culturii.

În deschiderea Salonului Hunedorean al Cărții, cei prezenți au fost martorii unui moment emoționant și important în viața Bibliotecii: lansarea volumului aniversar „Biblioteca Județeană Ovid Densusianu Hunedoara-Deva, 65 de file de viață”. „Această ediție a Salonului este, pentru Biblioteca Județeană Ovid Densusianu un prilej de bucurie în plus. În acest an, biblioteca noastră împlinește 65 de ani de existență. Sigur, nu are vârsta unor venerabile biblioteci din România, biblioteci vechi de peste un secol și jumătate. Cu toate acestea, biblioteca noastră a reușit să devină o instituție de referință printre bibliotecile publice românești”, spune managerul bibliotecii Ioan Sebastian Bara.

Printre oaspeții acestei ediții a Salonului se numără muzicianul și poetul Nicu Alifantis care, cu acest prilej, își va lansa CD-ul „Madame Mon Amour” și volumul „FaceCarte”, medicul nutriționist Mihaela Bilic, care va prezenta volumul „ABC de nutriție”, dar și scriitoarea Adina Rosetti, care va lansa cartea pentru copii intitulată „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?… și alte 10 întrebări fantastice”.