Evenimentul Zilei > Justitie > O judecătoarea rupe tăcerea: ”Votul pe Legile Justiției a fost schimbat peste noapte!”
O judecătoarea rupe tăcerea: ”Votul pe Legile Justiției a fost schimbat peste noapte!”

O judecătoarea rupe tăcerea: ”Votul pe Legile Justiției a fost schimbat peste noapte!”

Judecătoarea Evelina Oprina, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a dezvăluit că votul judecătorilor din CSM cu privire la avizul pe Legile Justiției a fost schimbat peste noapte, cu toate că se ajunsese la un acord în unanimitate. Dezvăluirile au fost făcute la TVR 1, la emisiunea România 9, moderată de jurnalistul Ionuț Cristache.

Evelina Oprina a dezvăluit că,  în ședința informală de dinainte, se ajunsese la un acord cu privire la pachetul pe Legile Justiției, însă în ședința formală de a doua zi, 10 judecători și-au schimbat votul. 

"Până în preziua avizului negativ, am lucrat până târziu și a existat unanimitate pe propunerile pachetului de Legi pe Justiție. Pe majoritatea propunerilor transmise de Tudorel Toader a existat unanimitate, cu observații. Eram cu toții convinși că votul era unul favorabil, cu observații. Nu știu ce s-a întâmplat peste noapte. Am fost surprinsă de acest vot negativ care a ieșit peste noapte”, a declarat judecătoarea Evelina Oprina la România 9, de la TVR 1.  

 

Evelina Oprina a mai dezvăluit că Legile Justiției erau necesare și elaborarea lor a pornit în urmă cu câțiva ani, chiar de la CSM. În plus, legile au fost preluate, pe rând, de miniștrii  Raluca Prună, Florin Iordache și, în cele din urmă, de Tudorel Toader. Magistrata a mai precizat că, nici până astăzi, nu și-a dat seama ce i-a făcut pe colegii săi judecători din CSM să se râzgândească peste noapte și să își schimbe votul.  

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: