Moțiunea de cenzură a Opoziției nu va fi adoptată, a declarat  președintele Camerei Deputaților, social democratul Marcel Ciolacu. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ciolacu afirmă că deși au fost strânse semnăturile necesare, e greu „să convingi parlamentari să fie în sală și să voteze”, anunță digi24.ro.

„În următoarele zile vom asista cum opoziția formată din CINCI partide se va strădui să treacă o moțiune de cenzură. Că de obicei, nu au niciun program de guvernare, nici măcar o schiță, un minim proiect în situația (puțîn probabilă) în care vor ajunge la guvern. Știe cineva care e propunerea lor de prim-ministru?! NU! Tot ce vor e să dărâme și atât!”, spune Marcel Ciolacu. Președintele Camerei Deputaților susține că este ușor să strângi semnăturile, însă este mai greu să convingi parlamentarii să voteze.

„Nu cred că va trece nici această moțiune de cenzură. Oricâte perdele de fum vor mai ridica în perioada următoare, un lucru e sigur: să strângi semnături e mult mai ușor decât să convingi parlamentari să fie în sală și să voteze”, crede președintele Camerei Deputaților.

Ludovic Orban, a anunţat marţi că PNL a strâns peste 233 de semnături pentru moţiunea de cenzură şi că ea va fi depusă cel mai probabil luni, 30 septembrie,  ultimele negocieri urmând să fie purtate joi, cu parlamentari individuali.

„Când vom avea toate semnăturile la locul lor, după finalizarea discuţiilor vom anunţa cifra finală a numărului de semnatari care susţîn moţiunea de cenzură. (…) Am trecut de 233 de semnături. (…) Am discutat cu mai mulţi dintre cei cu care am purtat negocieri. Cel mai probabil moţiunea va fi depusă luni. Cel mai probabil, după cum este calendarul prevăzut în Constituţie se va dezbate şi vota luni sau marţi, 7 sau cel târziu 8 octombrie”, a declarat Ludovic Orban, la TVR 1.