Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Vom avea anticipate? Blatul PSD-PNL a intrat în ceața politicienilor
Vom avea anticipate? Blatul PSD-PNL a intrat în ceața politicienilor

Vom avea anticipate? Blatul PSD-PNL a intrat în ceața politicienilor

Vom avea anticipate? Declarațiile vicepremierului Raluca Turcan lasă să se întrevadă o situație complicată.

“Din partea PSD ne aşteptăm la blocaje, şicane şi lipsă de responsabilitate în faţa aşteptărilor românilor. E foarte posibil ca luni, ca într-un joc politic intern al PSD-ului, să nu se creeze cvorumul pentru a putea respinge în plenul Parlamentului Guvernul Orban şi a face primul pas spre alegeri anticipate.

Lucrul acesta este generat exclusiv de către calculele politicianiste ale PSD-ului, care doreşte să prelungească această stare de nemulţumire a românilor, pentru faptul că la nivel de întreg Parlament nu se poate crea responsabilitatea necesară ajungerii la alegerile anticipate”, a spus Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă la Sibiu, potrivit Agerpres.

Analiza este corectă, numai că sună ușor a disperare. Oare liderii PNL chiar au crezut că PSD va juca corect în această perioadă? Dacă da, sunt ușor cam prea naivi. Dacă nu, sper că au variantă de rezervă.

De ce nu respectă Marcel Ciolacu&Co înțelegerea cu liberalii lui Ludovic Orban e simplu de explicat. PSD vede că are un aliat de moment în Curtea Constituțională care respinge pe bandă rulantă OUG liberalilor. Mai vede și stânjeneala Violetei Alexandru care refuză să spună dacă va majora alocațiile copiilor, folosind formula stupidă: Voi respecta legea! Plus declarațiile ministrului de Finanțe care pare o primadonă ajunsă temporar șefă peste Trezoreria României. Așa că profită.

Vezi declarația lui Marcel Ciolacu, interimarul din fruntea PSD: „Vrei să guvernezi, îţi votezi guvernul! Vrei să te faci de râs şi să nu-ţi votezi propriul guvern? Treaba ta! Dar nu acuza PSD că nu face majoritate în locul tău pentru a-ţi pica guvernul tău!”

Ceea ce ne arată că în România este mult mai simplu să faci opoziție decât să guvernezi.

Ca atare, le recomand tuturor să intre în opoziție, așa nu se vor mai certa deloc!