În aceeași zi, de la ora 19.00, la Istanbul, se va disputa partida dintre Fenerbahçe SK Istanbul și Dinamo Moscova, aflate în această ordine pe primele două locuri în Grupa E.

Miercuri seară, la Sala Polivalentă, se vor afla față în față două campioane, ale României și Poloniei. Cele două formații s-au confruntat în prima etapă a Grupei E a Ligii Campionilor. Bătălia a avut loc pe malul Mării Baltice, la Koszalin, orașcare va rămâne pentru totdeauna un moment de referință, un punct de reper în istoria Clubului Sportiv Municipal București, o bornă de la care a plecat prima și cea mai frumoasă aventură de până acum a echipei noastre. La capătul unui meci deosebit de spectaculos, CSM București s-a impus cu scorul de 3-1 (25-19, 25-16, 16-25, 25-22).

Din păcate, pentru fetele lui Ferhat Akbaș, victoria de la Koszalin a rămas singura până acum. După deplasarea în Polonia au urmat două înfrângeri în fața echipei Dinamo Moscova, cea mai titrată echipă de club din istoria voleiului feminin mondial, și una în fața puternicei grupări Fenerbahçe Istanbul.

Actuala campioană a Poloniei a fost înființată în anul 1988, ca reprezentantă a platformei chimice din Police. La început s-a numit Komfort Police, iar pentru un sezon, 1994-1995, ARS Komfort, nume sub care a cucerit primele două titluri de campioană și, de trei ori consecutiv, Cupa Poloniei.

Din 1995, echipa și-a schimbat numele în Chemik, pe care îl poartă și astăzi. Din echipa de la începutul anilor 90, făceau parte, printre altele, Agata Żebro, Małgorzata Niemczyk, Magdalena Śliwa și Rosji Maria Liktoras. Ultimele trei, Niemczyk, Śliwa și Liktoras au fost componente de bază și în naționala Poloniei la triumful de la Campionatul European din 2003, din Turcia, când echipa pregătită de regretatul Andrzej Niemczyk învingea fără drept de apel reprezentanta țării gazdă cu 3-0!

Din pricina problemelor financiare de la sfârșitul anilor 90, Chemik Police retrogradat din prima ligă, pentru a doua oarăîn scurta sa istorie.

Chemik Police și-a recâștigat respectul în lumea bună a voleiului polonez, dar și a celui european, cu titlul cucerit la finalul sezonului 2013–14, primul după o pauză de aproape două decenii. În ultimii cinci ani, de când domină cu autoritate Liga Siatkówki Kobiet, primul eșalon valoric al Poloniei, formația KPS Chemik Police a devenit și o prezențăconstantă în CEV Women's Champions League.

Din actuala echipă fac parte jucătoare precum Iga Chojnacka, Bianka Busa, Sladjana Mirkovic și Martyna Lukasik. Antrenorul campioanei Poloniei e un nume greu în voleiul european și mondial, italianul Marcello Abbondanza. În vârstă de 48 de ani, Abbondanza are un CV de invidiat. De-a lungul carierei sale, o carieră începută în 1996 pe banca echipei Olimpia Teodora, Marcello Abbondanza a impresionat ca antrenor al echipelor Fenerbahçe Istanbul, Rabita Baku, GSO Villa Cortese, Robursport Pesaro sau ca selecționer al Canadei și Bulgariei. La primul său sezon cu KPS Chemik Police, tehnicianul a cucerit titlul și în Polonia.

După patru jocuri disputate în Grupa E a CEV Women's Champions League, Chemik a contabilizat un punct, fiind ultima în clasament, după Fenerbahçe, Dinamo Moscova și CSM București.

sursa: csmbucuresti.ro