Eu unul, mai naiv din fire, l-am crezut! Ca o paranteză trebuie spus că deşi am avut contre dure cu domnia sa, m-am bucurat că a fost eliberat. Nu or fi ele, volumele lui Gigi Becali, lucrări ştiinţifice, dar dacă un om a putut să găsească o portiţă legală de a-şi reduce pedeapsa, de ce să-l criticăm?

Una dintre cărţi –îndrăznesc să cred, fără a avea nicio dovadă – scrisă de profesorul dan Pavel este chiar interesantă!

Ei bine nu au trecut prea multe luni, iar Gigi Becali şi-a dat din nou în petec. Gură slobodă sau vorba proverbului românesc “gura bate fundul”. Dăi că a fost furat de Ministerul Apărării Naţionale, dă-i din nou cu Gabriel Oprea care a vrut să-i fure Steaua, ba cu generalul Zisu…

Din curiozitate, pentru că sunt curios din fire ca orice jurnalist care se respectră, am ţinut enorm să-l cunosc pe generalul Cătălin Zisu. Să-l întâlnesc pe cel care deşi este “un greu al Armatei”, “ministru de finanţe al Oştirii” este din nefericire cunoscut de opinia publică doar prin flegmele lui Gigi Becali. Şi e păcat!

Pentru că la ziua Editurii Militare am apucat, prin maestrul Adrian Pandea, doar să schimbăm trei vorbe între două strângeri de mâini am cerut ca orice cetăţean care se respectă audienţă la domnul general Zisu. Am fost refuzat din start în privinţa unui interviu, dar când lucrurile s-au lămurit, după două săptămâni m-am trezit invitat la Cercul Militar Naţional.Unde pe îndelete şi sub privirea părintească a lui nea’ Puiu am stat de vorbă, preţ de vreo două ore.

M-am lămurit rapid cu cazul Gigi pentru că generalul mi-a spus foarte ferm: “Nu-mi pot lega numele de cedarea gratuită a Stelei domnului Becali. Oştirea română nu a cotizat ani de-a rândul ca acest club să devină zestre pentru ficele domnului Becali”.

Mai interesant mi s-a părut personajul în sine, psihologia unui militar de carieră şi încă ce militar! Un om profund echilibrat care mi-a explicat că aşa cum se pregăteşte tânărul pentru a deveni matur, tot aşa maturul trebuie să se pregătească pentru bătrâneţe. Că nimeni nu este de neînlocuit, că cimitirele sunt pline de oameni geniali care s-au crezut veşnici.

Sincer dacă aş fi în locul generalului aş face la fel. Nu i-aş răspunde lui Gigi Becali, dar aş încerca cumva ca lumea (aici mă refer la opinia publică) să mă perceapă la adevărata valoare. Nu doar cel scuipat de Becali!

În rest de Gigi Becali, numai bine. Nu-i doresc răul, dar dacă o ţine  tot aşa nu-i prevăd un viitor prea strălucit. În libertate mă refer!