Evenimentul Zilei > Actualitate > Vladimir Tismăneanu, AMENINŢAT după ce şi-a exprimat poziţia faţă de decorarea şi activitatea lui Octav Bjoza
Vladimir Tismăneanu, AMENINŢAT după ce şi-a exprimat poziţia faţă de decorarea şi activitatea lui Octav Bjoza

Vladimir Tismăneanu, AMENINŢAT după ce şi-a exprimat poziţia faţă de decorarea şi activitatea lui Octav Bjoza

Preşedintele Klaus Iohannis s-a pus într-o poziţie ingrată, după ce l-a decorat pe Octaj Bjoza, aceasta fiind prima decizie luată de Iohannis, în calitate de şef al statului. Gestul său a fost criticat de Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului, dar şi de politologul Vladimir Tismăneanu, care şi-a exprimat, într-un editorial care a fost publicat şi pe evz.ro, poziţia faţă de decizia preşedintelui

Vadimir Tismăneanu a comentat decorarea fostului deţinut politic Octav Bjoza, pe care o consideră o eroare. Politologul a fost ţinta atacurilor televiziunii Antena 3, care l-a criticat violent pentru poziţia şi declaraţiile sale la adresa lui Octav Bjoza, cel care, în ieşirile sale publice, şi-a arătat adeziunea şi simpatia pentru mişcarea fascistă.

"Alături de jurnalistul Mircea Marian, am fost linşat mediatic în emisiunea “Sinteza zilei” de pe Antena 3. Am fost numit “ciomăgarul lui Băsescu”. Unică noastră “culpă” este că am cutezat să spunem ceea ce orice prieten al societăţii deschise ar trebui să spună. În loc de aceasta, pe Antena 3 şi pe unele bloguri am fost stigmatizaţi, insultaţi, denigraţi. Pe blogul unui fost disident şi fost prieten, un forumist găseşte că sunt înrudit cu călăul Nicolschi prin originea “basarabeană”", a comentat politologul.

Comentariile agresive şi ameninţări la adresa lui Vladimir Tismăneanu s-au regăsit şi în secţiunea de comentarii a site-ului evz.ro. Din aceste motive, Evenimentul zilei a decis să introducă o politică de moderare a comentariilor la articolele publicate de Vladimir Tismăneanu. Astfel, opiniile care nu se supun normelor decenţei, cele care sunt rasiste, antisemite şi care conţin injurii vor fi eliminate.