Vladimir Putin și-a numit bodyguardul într-o funcție cheie. Alexei Diumin, văzut ca viitorul preșdinte rus

Vladimir Putin și-a numit bodyguardul într-o funcție cheie. Alexei Diumin, văzut ca viitorul preșdinte rus Vladimir Putin. Sursa foto: Arhiva EVZ

Vladimir Putin l-a numit pe Alexei Diumin în funcția de secretar la Consiliului de Stat, organism consultativ al președintelui rus. Doar că, în trecut, Diumin a fost responsabil cu securitatea liderului.

Vladimir Putin și-a numit bodyguardul într-o funcție importantă

În plus, publicațiile internaționale titrează că Alexei Diumin ar putea fi un posibil înlocuitor al președintelui Vladimir Putin. Fostul bodyguard al liderului de la Kremlin Va avut o ascensiune fulminantă în ierarhia administrației centrale, evident datorită directivelor emise de președintele Rusiei.

Diumin și-a preluat funcția de secretar la Consiliului de Stat, după ce anterior a fost guvernator al regiunii Tula. Ales pentru a șasea oară în fruntea Federației Ruse, Vladimir Putin și-a numit fostul bodyguard în funcția de consilier prezidențial specializat în industria de apărare.

Vladimir Putin

Vladimir Putin. Sursa foto: Arhiva EVZ

Alexei Diumin, responsabil cu paza președinților ruși

Funcția era deja importantă, dar la momentul respectiv, Kremlinul a vorbit și despre alte responsabilități pentru acesta. Aceste responsabilități au devenit mai clare miercuri dimineață, când un decret semnat de Putin și publicat de site-ul Kremlinului a confirmat numirea lui Diumin în funcția de secretar al Consiliului de Stat.

Ne puteți urmări și pe Google News

De-a lungul timpului, Diumin a urcat în ierarhia statului. Primul post în administrație l-a ocupat în 1995, an în care a intrat în Serviciul Federal de Gardă și a avut ca sarcini paza și protecția președintelui Boris Elțîn și a primului premier rus din era post–sovietică, Viktor Cernomirdin.

Alexei Diumin, fostul bodyguard al președintelui Putin

Alexei Diumin și Vladimir Putin. Sursa foto: Arhiva EvZ

Alexei Diumin, un posibil succesor al președintelui Vladimir Putin

Patru ani mai târziu, în 1999, Alexei Diumin devine garda de corp a președintelui Vladimir Putin. Atât în primul cât și în cel de-al doilea mandat. Publicațiile internaționale au scris de curând că Diumin este văzut de elita politică a Rusiei, un posibil succesor al actualului președinte la Kremlin.

La 71 de ani, Putin a fost învestit în luna mai pentru al șaselea mandat. Scenariul publicației Times, în care Diumin l-ar putea înlocui la un moment dat pe liderul de la Kremlin rămâne deocamdată la stadiul speculativ. Informații clare în acest sens nu există.

Agenția de presă Associated Press a titrat, de asemenea, că Diumin nu este neapărat un politician aflat în lumina reflecotarelor, însă are o legătură strânsă cu liderul rus.