Evenimentul Zilei > International > Vladimir Putin SFIDEAZĂ Occidentul. Ce spune despre anexarea Crimeei
Vladimir Putin SFIDEAZĂ Occidentul. Ce spune despre anexarea Crimeei

Vladimir Putin SFIDEAZĂ Occidentul. Ce spune despre anexarea Crimeei

Soarta populaţiei din Crimeea a fost principalul considerent în decizia de alipire a fostei peninsule ucrainene la Rusia, a afirmat preşedintele rus, Vladimir Putin, într-un documentar al postului de televiziune Rossia 1.

"Cred că am făcut ceea ce trebuie şi nu regret nimic", a spus preşedintele rus într-un documentar difuzat cu ocazia aniversării a 15 ani de când a preluat puterea, relatează agenţia Tass, citată de Mediafax.

"Cel mai important lucru pentru noi era să înţelegem ce anume îşi doreau oamenii din Crimeea. Dacă ei îşi doreau să rămână în Ucraina sau să fie împreună cu Rusia?", a declarat Putin, referindu-se la anexarea fostei peninsule ucrainene la Rusia în martie 2014.

"Din moment ce au vrut să se întoarcă în Rusia pentru a nu fi călcaţi în picioare de către puterea neonazistă, radicalii de dreapta sau de Banderovţi, nu am avut dreptul să-i abandonăm", a subliniat liderul de la Kremlin.

"Le-am spus omologilor mei acest lucru la momentul respectiv. Le-am spus că oamenii au fost factorul cel mai important pentru noi" în luarea deciziei privind soarta Crimeei, a precizat Putin, care a adăugat că este vorba de "un element de dreptate istorică", a conchis preşedintele rus.