Evenimentul ZileiInternationalVladimir Putin grațiază ruși condamnați pentru crime, dacă îndeplinesc o singură condiție

Vladimir Putin grațiază ruși condamnați pentru crime, dacă îndeplinesc o singură condiție

Vladimir Putin grațiază ruși condamnați pentru crime, dacă îndeplinesc o singură condiție
Vladimir Putin l-a grațiat pe Vladislav Kanyus, un tânăr din Kemerovo, în sud-vestul Siberiei. El a fost acuzat și condamnat fiindcă și-a ucis cu brutalitate fosta iubită Vera Pekhteleva. Alena Popova, o activistă pentru drepturile omului care reprezintă familia lui Pekhteleva, este îngrijorată că persoanele condamnate ce au fost eliberate vor produce un nou val de violențe și crime la întoarcerea de pe front.

Vladimir Putin l-a grațiat pe Vladislav Kanyus, un tânăr din Kemerovo, în sud-vestul Siberiei. Acesta a fost închis în 2022 pentru că  și-a ucis cu brutalitate fosta iubită Vera Pekhteleva, torturând-o, sufocând-o și înjunghiind-o ore în șir.

Dar mama îndoliată a lui Pekhteleva, Oksana, a primit o fotografie cu Kanyus.

Ucigașul fiicei sale nu se afla în închisoare, ci într-o uniformă militară, înconjurat de alți soldați ruși. Alte fotografii îl surprind pe tânărul criminal participând la petrecere cu grătare.

Vladimir Putin trimite criminali la război

Vladislav Kanyus a fost grațiat de președintele Vladimir Putin, iar la schimb, el trebuie să lupte în Ucraina vreme de șase luni.

„Am crezut că înnebunesc, mă tot uit pe această fotografie și mă uit neîncrezător în fața lui”, a spus Oksana Pekhteleva, „Știi cum este psihicul uman, prima fază este negarea”.

Pentru a evita convocarea mobilizării ce ar pricinui riscuri realegerii lui Vladimir Putin la scrutinul prezidențial din 2024, armata rusă și gruparea Wagner au recrutat deținuți.

Jutarnji list - Vratili su se, nikad suroviji i opasniji: 'Gledam i ne vjerujem, mislila sam da je Photoshop!'
Vera Pekhteleva, Sursa Foto – Profilul ei de Instagram, în prezent șters

100,000 de deținuți ruși au fost înrolați în acest an

Ministerul rus al Apărării a înrolat până la 100,000 de oameni în 2023 din închisori. Pedepsele lor au fost diminuate, deși sunt acuzați pentru crime de gravitate mare.

Un alt fost ofițer de poliție, condamnat pentru uciderea jurnalistei Anna Politkovskava, a fost grațiat la ordinul lui Putin după ce a luptat vreme de șase luni în Ucraina. El a fost condamnat la 20 de ani de închisoare după ce a fost judecat în 2014.

Alena Popova, o activistă pentru drepturile omului care reprezintă familia lui Pekhteleva, a cerut introducerea unei legi care să combată abuzul domestic în codul penal al Rusiei.

Ea este îngrijorată că persoanele condamnate ce au fost eliberate vor produce un nou val de violențe și crime la întoarcerea de pe front, scrie Washington Post . 


Accesează: