Evenimentul Zilei > Politica > Vlad Voiculescu vânează o funcție importantă. Își vrea consilierul director la INSP
Vlad Voiculescu vânează o funcție importantă. Își vrea consilierul director la INSP

Vlad Voiculescu vânează o funcție importantă. Își vrea consilierul director la INSP

Ministrul Sănătății, Vald Voiculescu, intenționează să își numească consilierul în funcția de director la Institutul Național de Sănătate Publică.

Vlad Voiculescu vânează o funcție importantă. În prezent, INSP este condus de medicul medicul Simona Pârvu, dar zilele acesteia la conducere par a fi numărate. Surse politice dau ca sigură numirea lui Marius Ungureanu, consilierul lui Voiculescu, la șefia INSP. Asta ar presupune că medicul Simona Pârvu ar urma să fie demisă de la șefia INSP, pentru a-i face loc consilierului lui Voiculescu. Cel care trebuie să semneze demiterea este chiar ministrul Sănătății, așa că acest lucru nu ar fi fost foarte greu de făcut.

Demiterea Simonei Pârvu, ar putea fi privită și în cadrul luptei din PNL și USR. Cele două partide nu se mai înțeleg deloc, ședințele de guvern, fiind adevărate meciuri de box între miniștrii celor două partide.

Actualul șef de la INSP este medic din 2007 și lucrează în ministerul Sănătății din 2009. Ea a promovat rând pe rând în toate funcțiile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Cine este consilierul lui Voiculescu

Marius Ungureanu este medic dar nu în specialitatea sănătate publică și igienă, deci numirea nu poate fi făcută decât prin forțarea legii. Ungureanu este medic generalist și urmează cursurile de rezindențiat în domeniul gastroenterologie.

În cv-ul lui Ungureanu se arată că acesta a fost asistent la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării de la UBB, nu una de medicină.

ANI: Simona Pârvu este incompatibilă. Vlad Voiculescu vânează o funcție importantă

Deși a gestionat pandemia de coronavirus, Simona Pârvu are și altfel de probleme. Astfel, în cursil lunii iunie 2002, Agenția Națională de Integritate a emis un verdict în cazul șefei de la INSP.

Simona Pârvu a fost găsită în stare de incompatibilitate, după ce a ocupat în același timp, două funcții publice. Una a fost cea de șef serviciu la INSP și cea de-a doua, de director la Direcția de Sănătate Public Teleorman.

Cei de la Agenția Națională de Integritate spun că Simona Pîrvu a încasat ilegal suma de 20.110 lei. Decizia privind starea de incompatibilitate trebuie confirmată de o instanță de judecată. În lipsa unei sentinței, ministrul Sănătății nu poate stabili cu de la sine putere starea de incompatibilitate a șefi INSP.