Fostul ministru al Sănătății din Guvernul Cioloș susține că șefii de spitale din București s-ar fi întâlnit ca să se pună de acord astfel încât fostul primar general Gabriela Firea și soțul acesteia, Florentin Pandele, să evite o anchetă penală.

Într-o postare publicată pe rețelele de socializare, Voiculescu le atrage atenția directorilor să nu încerce să acopere neregulile din unitățile medicale pe care le conduc ca să o protejeze pe Gabriela Firea.

Reacția a venit în urma unei întâlniri, la care au fost convocați directorii de spitale, în cadrul căreia Vasile Apostol, directorul Asociației Spitalelor și Serviciilor Medicale din București le-a cerut să acționeze ca „o echipă unită astfel ca Gabriela Firea și Florentin Pandele să nu ajungă la DNA”.

„În dimineața asta (joi, 15 octombrie – n. red.), șefii spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei nu răspundeau la telefon. Citesc în ziare că directorul general al ASSMB a convocat de urgență o întâlnire. Sper că era pentru o mai bună organizare în criza Covid-19. Pentru că vin vremuri grele și bucureștenii vor avea nevoie de toate resursele de care dispunem pentru a trece peste iarna și primăvara următoare”, a scris Vlad Voiculesc în postarea pe care a publicat-o pe Facebook.

Voiculescu cere directorilor să colaboreze

În acest context, Vlad Voiculescu le-a transmis șefilor de spitale că ar fi de preferat să colaboreze cu viitoarea conducere a Primăriei Capitale, iar nu să ajungă la DNA, „ca o echipă unită”.

„Citesc de asemenea, într-o publicație ce pare a avea surse bune în PMB / ASSMB, că «la finalul ședinței i-a avertizat pe toți că trebuie să fie o echipă unită, astfel ca Gabriela Firea și Florentin Pandele să nu ajungă la DNA». Sper că este o neînțelegere sau o dezinformare. Altfel, cu toții vor avea foarte curând de ales între cinste și așa-numita unitate. Dacă o vor alege pe prima, vor avea în mine și în noua echipă de la Primăria Generală parteneri de nădejde. Dacă o vor alege pe a doua, vor merge cu toții la DNA. Ca o «echipă unită», desigur”, a mai scris Voiculescu în postarea de pe Facebook.

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, va ocupa funcția de viceprimar alături de noul primar ales al Capitalei, Nicușor Dan.

Fostul ministru al Sănătății în Guvernul condus de Dacian Cioloș, Vlad Voiculescu, este propunerea Alianței USR – PLUS pentru unul dintre cele două posturi de viceprimar al Primăriei Generale. Viceprimarul este ales, prin vot secret, cu majoritate absolută, din rândul membrilor consiliului local, la propunerea primarului sau a consilierilor locali.