Evenimentul Zilei > Justitie > Vlad Cosma, OMUL care a ZDRUNCINAT DNA, PRIMUL MESAJ după DECIZIA ÎCCJ. „Am simțit că în România cetățenii pot avea parte…”
Vlad Cosma, OMUL care a ZDRUNCINAT DNA, PRIMUL MESAJ după DECIZIA ÎCCJ. „Am simțit că în România cetățenii pot avea parte…”

Vlad Cosma, OMUL care a ZDRUNCINAT DNA, PRIMUL MESAJ după DECIZIA ÎCCJ. „Am simțit că în România cetățenii pot avea parte…”

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, luni, rejudecarea dosarului în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat în primă instanţă la opt ani închisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, a primit cinci ani închisoare.

”Nu pot decat sa trag concluzia ca ceea ce am prezentat acolo a adus la solutia pe care o vedem noi astăzi. Sunt multe alte date concrete pe care nu le-am prezentat in spatiul public, dar pe care le voi prezenta in continuare la audierile unde am fost chemat, dar si la Parchetul General, iar acolo o sa duc in continuare date concrete, dosare, anchete care fac obiectul anchetelor. Este o reactie de bucurie pentru ca am simtit ca in Romania cetatenii pot avea parte de un proces corect”, a declarat Vlad Cosma într-o intervenție telefonica la Antena3.

Dosarul FAMILIEI COSMA se va REJUDECA!!! VICTORIE uriașă a JUSTIȚIEI cu adevărat INDEPENDENTE. BREAKING NEWS

Iniţial, în primă instanţă, Mircea Cosma a fost condamnat la opt ani închisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, a primit cinci ani închisoare. În acelaşi dosar, omul de afaceri Răzvan Alexe primise doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, iar fostul director al Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova Daniel Alixandrescu – şase ani de închisoare.

Pe 11 aprilie 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Vlad Cosma, acuzat de trafic de influenţă, şi pe Mircea Cosma, pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Fostul deputat Vlad Cosma a fost audiat, luni, la Instanţa supremă în dosarul în care Sebastian Ghiţă este acuzat că ar fi intervenit pe lângă şefi din Poliţie şi Parchete. Cosma jr. a relatat cum procurorul Mircea Negulescu l-a pus să semneze declaraţii false, ca martor protejat, pe care le folosea apoi tot împotriva lui.

„Îmi aduc aminte de râsetele lui Onea, Negulescu şi ale polițistul judiciar Iordache din birou când se introduceau pasaje neadevărate, care mă incriminau pe mine. Trebuia sa semnez declarația pe care nu am citit-o dar am văzut ce s-a redactat şi era în stilul lui Negulescu: am auzit, mi se pare că, ştiu că…”, a declarat Vlad Cosma.

La ultimul termen al procesului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a avut loc în 19 februarie, Mircea Cosma a negat toate acuzaţiile şi le-a prezentat magistraţilor planşe cu banii pe care i-ar fi economisit la derularea contractelor de la Consiliul Judeţean Prahova.

„Resping toate acuzaţiile. Judeţului Prahova i se spune în glumă al 53-lea stat al SUA. Volumul de investiţii a dus la crearea a 11 parcuri industriale cu un total de 46.000 de angajaţi. Ar fi trebuit să primesc o decoraţie pentru asta”, a declarat Mircea Cosma în instanţă.

La rândul său, fostul deputat Vlad Cosma – cel care i-a acuzat pe procurorii DNA Ploieşti că ar fi falsificat probe în dosare – a afirmat, la instanţa supremă, că nu îi este frică pentru că dosarul are la bază probe false.

La ultimul termen al procesului de la ICCJ a mers şi Andreea Cosma, care a spus că a venit pentru a-şi susţine familia, dar şi pe alţi cetăţeni care au reclamat abuzuri ale procurorilor, precum Sebastian Ghiţă, care aşteaptă de la ea, în calitate de deputat, să le apere drepturile. Ea a susţinut că are încredere în înţelepciunea magistraţilor instanţei supreme, afirmând că la prima instanţă, care a dispus condamnarea lui Vlad şi Mircea Cosma, era altă situaţie – procurorul Mircea Negulescu era în funcţie, iar multor martori le era teamă să vorbească.