Evenimentul Zilei > International > Vitali Klitschko, primarul Kievului, amenințat de biroul președintelui Zelenski: „Nu am alte pașapoarte”
Vitali Klitschko, primarul Kievului, amenințat de biroul președintelui Zelenski: „Nu am alte pașapoarte”

Vitali Klitschko, primarul Kievului, amenințat de biroul președintelui Zelenski: „Nu am alte pașapoarte”

Primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, a povestit despre amenințările pe care le-a primit din partea biroului președintelui ucrainean Volodimir Zelenski din cauza semnării unei scrisori deschise privind restituirea cetățeniei omului de afaceri, Ghenadi Korban.

Vitali Klitschko a sugerat că ar fi fost amenințat din biroul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Fostul mare pugilist a vorbit despre aceste episod într-un interviu pentru portalul ucrainean de știri Babel.

Primarul Kievului susține că episodul a avut loc după ce a semnat o scrisoare deschisă prin care se cerea să îi fie returnată cetățenia ucraineană lui Ghenadi Korban, un om de afaceri care a condus apărarea teritorială din regiunea Dniepropetrovsk.

„Am fost și rămân un cetățean al Ucrainei, nu am alte pașapoarte”

La întrebarea „Dacă aceste declarații ar fi de la Biroul Președintelui?”, Klitschko a răspuns: „Ei bine, de unde altundeva? De la Biroul pentru locuințe?”.

„O să vă dezvălui un secret. După ce am semnat scrisoarea, am purtat o conversație cu substrat: Ești atât de proactiv, încă nu ți-am luat cetățenia germană”, i s-a spus atunci primarului Kievului.

Edilul a răspuns: „Aș fi foarte surprins dacă îmi arată și îmi și iau pașaportul german. Mi-am petrecut într-adevăr o mare parte din viață în Germania și America.

Și am avut șansa să iau cetățenia, au și existat oferte de genul, dar pentru ce? Am fost și rămân un cetățean al Ucrainei, nu am alte pașapoarte”, a povestit primarul Vitali Klitschko.

Ghenadi Korban a avut interzis pe teritoriul Ucrainei

Pe 22 iulie, lui Ghenadi Korban, la acel moment șeful Forțelor de Apărare Teritorială din regiunea Dniepropetrovks, nu i-a fost permis să intre în Ucraina.

Autoritățile de frontieră i-au confiscat pașaportul ucrainean și l-au informat că i-a fost retrasă cetățenia printr-un decret emis de președintele Volodimir Zelenski.

În acest context, peste 100 de persoane publice, printre care și politicieni, au pledat pentru a-i fi returnată cetățenia. Scrisoarea deschisă are 112 pagini de semnături.

Întrebat dacă aceste afirmații au venit de la biroul prezidențial ucrainean, primarul Kievului a răspuns: „Ei bine, de unde altundeva? De la oficiul pentru locuințe?”, informează babel.ua.