Potrivit Daily Mail, organizată într-un vast buncar nazist, expoziţia "Mitul Germaniei: Viziune și Crime" cuprinde şi macheta "Sălii Poporului", care ar fi urmat să fie de două ori mai mare decât Bazilica Sfântul Petru din Roma, cu o sală cu o capacitate de 180.000 de locuri.

O hartă la scară mare arată în detaliu planurile pentru un bulevard de 8 Km care era conceput pentru a flanca cădirea ce ar fi trebuit să fie simbol nazist.

Noul oraș ar fi fost, dacă ar fi devenit realitate, cel mare din lume, cu clădiri gigantice, bulevarde și statui, un oraş pe care Hitler a prezis că va dura 1.000 de ani.

Expoziția din Berlin dezvăluie că arhitectul Albert Speer – care a scăpat de pedeapsa cu moartea, în procesul de la Nuremberg după ce a pretins că n-a ştiut despre exterminarea evreilor, a mărturisit că i s-a spus să folosească "sclavi evrei" pentru construcţia oraşului visat de Hitler.

Arhitectul Albert Speer a ordonat evacuări în zonele de demolare astfel încât construcțiile să poată fi finalizate rapid,  odată ce Germania a câștigat războiul.

Totul a fost dat peste cap odată cu înfrângerea suferită şi din de planurile lui Hitler au rămas doar luminile uriașe care pavează drumul până la Poarta Brandenburg.