Evenimentul Zilei > Actualitate > Virusul gripal lovește din nou : 20 de decese la nivel național
Virusul gripal lovește din nou : 20 de decese la nivel național

Virusul gripal lovește din nou : 20 de decese la nivel național

Un bărbat de 68 ani, din judeţul Galaţi, a decedat, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi din cauza virusului gripal de tip A, subtip H 3, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu.

Bărbatul, așa cum rezultă din informarea de presă, nu era vaccinat antigripal şi suferea de boli cronice respiratorii grave. Este al cincilea caz de gripă înregistrat în judeţul Galaţi şi al treilea deces cauzat de virusul gripal.

La nivel național, până în prezent, au fost consemnate 20 de cazuri în care pacienții afectați de virusul gripal șiau pierdut viața. Medicii recomandă celor care prezintă simptome de gripă să meargă imediat la medicul de familie, pentru confirmarea diagnosticului și pentru a primi tratamentul potrivit.

Alte recomandări ale specialiștilor: izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; respectarea etichetei tusei şi strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/strănut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului); igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului, purtarea echipamentului de protecţie adecvat (măşti, mănuşi, halate) de către vizitatori şi personalul medical; continuarea vaccinării antigripale.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: