Mai mult, Cataramă consider că această grupare dorește preluarea  conducerii partidului şi „îngroparea” acestuia într-o coaliţie condusă de Dacian Cioloş. El a precizat că, din informațiile sale, persoana care ar putea să ajungă preşedinte interimar PNL este Ilie Bolojan, primarul liberal al municipiului Oradea, scrie B1.ro.

„La nivelul organizaţiilor judeţene există o stare de nemulţumire profundă, furie pentru că PNL nu şi-a asumat formarea guvernului, deşi existau premisele pentru acest lucru şi se putea forma o majoritate parlamentară, din PNL, USR, PMP, UDMR; minorităţi şi parlamentarii puterii nemulţumiţi de Liviu Dragnea. Toată lumea îşi pune întrebarea de ce nu s-a acţionat”, a declarat Viorel Cataramă, potrivit Mediafax.

Viorel Cataramă mai susține că, după vizite făcute la organizațiile din țară, a găsit și explicația: „O grupare formată din indivizi slabi, fără coloană vertebrală, fără calităţi de lideri. Ce urmăreşte această grupare? Fie în luna martie a acestui an, ca eventuală condamnare a lui Ludovic Orban, fie anul viitor, după alegerile europarlamentare, unde se vor strădui ca PNL să obţină un scor mic, să îl instaleze în funcţia de preşedinte interimar pe Ilie Bolojan, care să fie de acord cu formarea unei coaliţii conduse de domnul Dacian Cioloş, din care să facă parte şi PNL”, a mai spus Cataramă.

Întrebat dacă Dacian Cioloş ar avea cunoştinţă de un asemenea scenariu, liberalul a răspuns: „cu siguranta da, a anunţat formarea unui partid, intenţia de aşa-zisă coagulare a Opoziției, a făcut anunţurile, urmează să le pună în practică cu complicitatea grupării ticăloase din PNL”, a încheiat Cataramă, potrivit B1.ro