Membri ai grupării paramilitare s-au retras, împreună cu autorul atacului armat, într-un hotel situat în apropiere. Forţele de ordine au înconjurat hotelul, iar atacatorul s-a predat după aproximativ o oră şi a fost plasat într-o celulă de izolare a serviciilor speciale (SBU), transmite AFP.

Evenimentele au avut loc în apropiere de Piaţa Independenţei, epicentul mişcării de contestare.

"Doi combatanţi ai forţei de autoapărare din Maidan şi vicepreşedintele administraţiei oraşului Kiev, Bogdan Dubas, se află printre răniţi", a anunţat ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov.

El a precizat ulterior că atacatorul, un bărbat de 33 de ani, era beat în momentul deschiderii focului şi că persoana grav rănită grav face parte din cadrul Pravîi Sektor.

Mişcarea de extremă dreapta Pravîi Sektor a intrat deja în centrul unei polemici după ce Oleksandr Muziciko, supranumit Saşko Belîi (Saşko Albul), liderul Pravîi Sektor în Ucraina de Vest, a fost ucis pe 25 martie într-un schimb de focuri cu poliţişti care au venit să-l aresteze la Rivne. El era căutat pentru apartenenţă la un grup de crimă organizată.

De atunci, gruparea naţionalistă cere demisia lui Arsen Avakov.