Ieşise din puşcărie în mai, Aleksandr Maslenikov, de 31 de ani din Voljski. Când a fost eliberat nimeni nu şi-a pus problema minţii sale bolnave care de data aceasta l-a dus la viol, crimă, măcelărind două femei după care le-a dat ca mâncare câinilor săi.

Schermata 2017-10-30 alle 17.33.13-2

O poveste de groază. Acum câteva zile Olga Şapoşnikova şi Daria Labutina de 28 respectiv 29 de ani, vânzătoare, au ieşit în oraş la un pub pentru o relaxare doar între femei. S-au distrat cântând karaoke înainte ca destinul lor să se încrucişeze cu Aleksandr.
Din noaptea aceea rudele şi prietenii n-au mai ştiut nimic de ele. Celularele erau oprite şi s-a dezlănţuit o adevărată urmărire generală pentru a le găsi, dar era prea târziu, monstrul le atrăsese în capcana sa: potrivit reconstituirii poliţiei cele două s-au urcat în maşina killerului şi au mers la casa acestuia. Corpurile lor au fost măcelărite şi date de mâncare la câini, celelalte resturi au fost găsite în nişte boscheţi din afara oraşului din regiunea Volgograd.

La cinci zile după dispariţia femeilor, poliţia a acuzat de omor pe bărbat care, între timp, fugise spre Moscova pentru a întâlni o altă femeie: cei doi şi-ar fi scris unul altuia mult timp şi Aleksandr a făcut sute de kilometri pentru a o întâlni. Potrivit poliţiei, acea femeie, o coafeză, ar fi putut fi următoarea victimă.

Între timp lumea din Voljski a trăit în spaime: autorităţile au alertat femeile atenţionându-le să fie foarte atente şi să nu iese singure seara, oferind 700.000 de rube oricui avea informaţii care ar fi putut clarifica cum s-au petrecut lucrurile. Rudele victimelor, printre altele, nu cred că cele două s-au urcat în maşina asasinului de bunăvoie.
 
''Suntem în stare de şoc – a spus o colegă a Olgăi – Era o persoană veselă, prietenoasă, o colegă pricepută şi plină de responsabilitate. Era mereu o plăcere să lucrezi cu ea''. Daria, care lucra într-un magazin de îmbrăcăminte, era un caracter liniştit şi iubitor. Între timp au ieşit la iveală amănunte incredibile despre viaţa şi caracterul killerului. Bărbatul, de fapt, a fost crescut de un tată alcoolic şi o mamă care-i suporta hărţuielile, iar un coleg de clasă îl caracterizează ca pe un tip violent. ''Era foarte grosolan şi taciturn la şcoală. Era încrezut şi avea tendinţa să profite de băieţii mai slabi fizic decât el. Era o personalitate negativă din orice punct de vedere''.