Evenimentul Zilei > EVZ Special > Vine Putin! Mega-inspecție, 150.000 de militari tremură
Vine Putin! Mega-inspecție, 150.000 de militari tremură

Vine Putin! Mega-inspecție, 150.000 de militari tremură

Potrivit ministerului rus al Apărării , președintele Vladimir Putin a dispus manevre și inspecții surpriză care implică aproximativ 150.000 de militari pentru a evalua capacitatea militarilor de a asigura securitatea în sud-vestul Rusiei.

Infanteria, forțele aeriene și marina, în special Flotele Nordului și Pacificul, vor fi implicate în aceste operațiuni majore.

Aceste structuri armate vor efectua 56 de exerciții tactice în 35 de baze terestre și 17 nave navale în zonele mărilor Neagră și Caspică.

„În total (…) 26.820 de arme și echipamente militare, 414 aeronave, 106 clădiri și nave auxiliare” vor fi inspectate, a informat, vineri, ministerul rus al Apărării.

Pe de altă parte, Rusia a reușit să limiteze impactul epidemiei de coronavirus asupra economiei țării, care acum se recuperează „treptat”, a informat președintele Vladimir Putin.

„Putem spune astăzi că măsurile noastre au avut un rezultat și că au făcut posibilă reducerea semnificativă a gravității crizei”, a spus Putin la o ședință de guvern prin videoconferință.

„Acum, pe măsură ce restricțiile sunt ridicate, activitatea economică crește treptat”, a continuat el, precizând totuși că severitatea crizei a fost „foarte gravă” și „palpabilă” pentru ruși. .

„În unele țări, banii cheltuiți au fost mult mai mulți, dar am obținut exact rezultatele dorite”, a spus președintele, sumele deblocate de autorități fiind criticate pentru valoarea lor mică comparativ cu  cele ale vecinilor europeni.

Economia rusă a fost lovită puternic de încetinirea activității cauzată de închiderea frontierelor, de măsurile de izolare, dar și de scăderea prețurilor petrolului după o dispută între Moscova și Ryad.

Vladimir Putin a declarant, miercuri, că „aproape 3 milioane de ruși” au fost înregistrați oficial ca solicitanți de locuri de muncă. O creștere din luna mai, când 2,1 milioane de persoane au fost înregistrate ca șomeri, potrivit cifrelor oficiale.

Pentru forța de muncă totală, rata șomajului a fost de 6,1% în luna mai, față de aprilie (5,8%) și martie (4,7%). „Principalul obiectiv al politicii noastre economice este de a restabili nivelul de activitate” până în 2021, a insistat președintele rus.

Pentru a atenua recesiunea, autoritățile ruse au eliberat subvenții și ajutoare pentru familii și întreprinderi, dar au fost reticenți să se atingă de marile rezerve bugetare ale țării.

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: