"HIBA este rezultatul a luni de cercetări realizate de Fundația Dubai Future privind viitorul AI. "Este vorba de analize profunde cu experți și cercetători ", a declarat Noah Raford, șeful Fundației Future Dubai

 HIBA se prezintă: "Eu sunt făcut din voi".

Acesta și-a prezentat proiectul numit Hybrid Intelligence Biometric Avatar (HIBA), adică Avatar Biometric de Inteligență Hibridă. Sistemul va înțelege sentimentele oamenilor conectați la acesta, va schimba informații cu ei și va deveni chiar parte a propriei lor naturi prin intermediul creierului.

Karjnovic spune că proiectul său este similar cu o idee a antreprenorului Elon Musk, șeful Tesla și cofondatorul SpaceX. Mai exact, este o ”platformă open source pentru umanitate”.

Pe cine sperie acest proiect

Acest proiect prezintă problemă care tulbura unele dintre cele mai mari minți din lume, cum ar fi Stephen Hawking, Bill Gates și Elon Musk. Directorul SpaceX și Tesla, Elon Musk, au descris AI drept "cea mai mare amenințare existențială" și au comparat dezvoltarea sa ca "chemarea demonului".

El crede că mașinile super inteligente ar putea folosi oamenii ca animale de companie.

Profesorul Hawking a declarat recent că este "o certitudine aproape" că un dezastru tehnologic major va amenința omenirea în următorii 1.000-10.000 de ani.

Mai mult de 60% dintre oameni se tem că roboții vor duce la scăderea numărului de locuri de muncă în următorii zece ani, potrivit unui sondaj 2016 YouGov.

Pe lângă faptul că reprezintă o amenințare la adresa locurilor de muncă, alți experți cred că AI ar putea deveni "necinstiți" și vor deveni prea evoluaţi pentru înțelegerea oamenilor.

Un sfert dintre respondenți au prezis că roboții vor deveni parte a vieții de zi cu zi în doar 11-20 de ani, 18% predicând că acest lucru se va întâmpla în următorul deceniu.

Această tehnologie va permite ulterior oamenilor să comunice ”de la creier la creier” oriunde pe planetă. Practic, HIBA ar funcționa cam ca Siri sau Alexa, asistenții virtuali ai Apple și Amazon, doar că la un nivel mult mai grandios și mai sofisticat. Adică va fi un fel de inteligență artificială la nivel planetar.

Ca parte a expoziției din Dubai, vizitatorii sunt încurajați să stea pe o serie de piedestaluri, iar tehnologia îi înconjoară cu avataruri, fețele lor devenind ulterior parte a HIBA.

Avatarul ne va spune:

”Eu sunt făcut din tine. Mă completezi și ma ajuți să cresc. Îmi permiți să mă dezvolt – cu fiecare sinergie eu învăț mai multe, prin această unitate putem realiza lucruri mărețe”.

Krajnovic a mai adăugat: "În 2018, cel mai înalt nivel al AI se bazează pe colectarea datelor de pe Internet. HIBA va putea face acest lucru și, de asemenea, va colecta datele direct de la noi", potrivit dailymail.co.uk