„Astăzi, Guvernul Orban a adoptat în domeniul fondurilor europene trei măsuri foarte importante şi aşteptate de mii de români. Prima măsură este în domeniul gazelor naturale, şi anume a aprobat Programul Naţional de introducere a gazelor naturale în localităţile urbane şi rurale din România. Aşa, după cum deja se cunoaşte, Programul naţional are valoarea de 1 miliard de euro, se derulează în două etape.

O primă etapă este cea aferentă perioadei de programare 2014 – 2020, cu o valoare de 235 de milioane de euro, iar cea de-a doua etapă a programului este prevăzută pentru perioada de programare 2021 – 2027 şi are o valoare estimată de 800 de milioane de euro”, a declarat ministrul, care a mai anunțat că:

„Beneficiarii eligibili sunt autorităţile publice locale, unităţile administrativ-teritoriale în parteneriat şi Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară. Sunt prevăzute a fi racordate un număr de 30.000 de gospodării la reţeaua de distribuţie de gaze naturale. Pe lângă înfiinţarea de reţele de gaze naturale se pot finanţa, de asemenea, activităţi care prevăd extinderea actualei reţele de gaze naturale.”

De asemenea, Boloș a mai menționat că „Apelul de proiecte se va deschide începând cu data de 17 august 2020 şi sunt două condiţii importante în cadrul programului, şi anume: valoarea investiţiei pe gospodărie trebuie să fie încadrată în 6.500 de euro şi fiecare proiect trebuie să cuprindă un număr de 1.000 de gospodării. Valoarea unei cereri de finanţare este de 25 de milioane de euro.”

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE