Evenimentul Zilei > Actualitate > Victor Rebengiuc il sustine pe Cristi Puiu
Victor Rebengiuc il sustine pe Cristi Puiu

Victor Rebengiuc il sustine pe Cristi Puiu

Protestul lui Cristi Puiu impotriva Centrului National al Cinematografiei (CNC) si-a gasit sustinatori si pe internet.

In aceeasi zi in care cei mai prestigiosi critici de film autohtoni, in frunte cu Alex. Leo Serban, Valerian Sava, Mihai Chirilov, Iulia Blaga, Magda Mihailescu, au cerut ministrului culturii demiterea lui Eugen Serbanescu din fruntea CNC, pe internet a fost postata o petitie numita „Protest impotriva politicii lipsite de profesionalism a Centrului National al Cinematografiei”. Aceasta poate fi gasita la adresa: http://www.petitiononline.com/prcnc/petition.html.

La mai putin de o zi de la postare, adica ieri la ora 14.00, petitia era deja semnata de peste 450 de persoane.

Printre semnatari se numara oameni din teatru, de la actorul Victor Rebengiuc si coregraful Mihai Mihalcea, de la Centrul Dansului, la regizorii Radu Afrim, Vlad Massaci si la colegii lor de la Teatrul Desant. Cineastul Catalin Mitulescu comenteaza insa negativ reactiile colegilor sai: "A scrie petitii si a cere demisia directorului CNC mi se pare o dovada de iresponsabilitate".

Autorul de filme documentare Sorin Iliesiu face si el publica o scrisoare deschisa, pe care o adreseaza colegilor de breasla. El il disculpa pe directorul CNC, Eugen Serbanescu, dar propune ca regulamentul sa fie schimbat.

Iliesiu propune: "Cei care (in ultimii 5-10 ani) au facut, cu sprijin financiar de la CNC, filme jenante sau rusinoase pentru cultura Romaniei (precum Sergiu Nicolaescu), sa nu aiba acces la sprijinul financiar al CNC. Cei care au facut filme exceptionale, onorand cultura Romaniei (precum Cristi Puiu), sa aiba din oficiu acces la sprijinul financiar al CNC".

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: