Evenimentul Zilei > Actualitate > Victor Ponta şi Crin Antonescu, schimb de săgeţi otrăvite
Victor Ponta şi Crin Antonescu, schimb de săgeţi otrăvite

Victor Ponta şi Crin Antonescu, schimb de săgeţi otrăvite

În timp ce PDL se prăbuşeşte în sondaje, opoziţia este din ce în ce mai dezbinată.

Victor Ponta şi Crin Antonescu par să nu se mai suporte. Cei doi au avut un nou schimb de replici acide.

Liderul PSD i-a reproşat lui Antonescu că este preocupat mai mult să înjure PSD decât să facă opoziţie guvernului Boc şi preşedintelui Băsescu. Asta după ce, cu o zi înainte, liderul PNL acuzase existenţa unui "joc între Ponta şi Băsescu" şi ameninţase că liberalii nu vor vota moţiunea de cenzură a PSD.

"Faptul că liberalii mai mult ne înjură pe noi decât pe Boc şi Băsescu e un lucru anormal, dar nu vreau să-l comentez. Ce fac liberalii la moţiunea de cenzură este decizia lor. Sper ca după ce trec vara şi vacanţele, liberalii să înţeleagă şi ei că adversarul este PDL, Traian Băsescu şi Boc, şi nu PSD", a comentat Victor Ponta afirmaţiile lui Antonescu. Acesta declarase cu o zi înainte că PNL nu este dispus "să voteze oricum" moţiunea PSD.

"Jocul lui Ponta cu Băsescu"

"Dată fiind poziţia recentă a PSD, noi nu votăm o moţiune de cenzură, de această dată, oricum. Ci doar în momentul în care am discutat cu PSD şi cu PC ce se întâmplă a doua zi, deci care este alternativa pe care o propunem noi", a spus Antonescu duminică la o emisiune la Antena 3.

Pretenţia sa era ca, înainte de a dărâma guvernul Boc, PSD şi PNL să negocieze modul în care vor împărţi preluarea puterii după ce îl vor da jos pe Boc. Victor Ponta refuză însă o alinaţă cu PNL, dar şi intrarea la guvernare înainte de alegeri, optând pentru anticipate.

"Estimarea mea este că PSD a luat o opţiune. Dacă PSD a luat opţiunea asta, noi nu avem decât să ne vedem şi noi, în acelaşi fel, de treabă. Şi atunci s-ar putea ca moţiunea de cenzură să nu treacă deloc", a acuzat Antonescu "un joc între domnul Ponta şi domnul Băsescu".

O altă "săgeată liberală" a vizat "problema Iliescu". "Problema PSD este despărţirea de Ion Iliescu. Dacă Victor Ponta va acţiona în sensul modernizării acestui partid, atunci PSD va fi un partener autentic pentru noi", a spus Antonescu.

Replica lui Ponta a fost promptă: "Nu ştiu cum ar trebuie să arătăm ca să ne placă Crin Antonescu. Pot să-i dau şi eu o listă cu liberali. Să nu cumva să vă gândiţi la Fenechiu, Doamne fereşte!".

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: